Mediator Heerlen: hulp bij echtscheidingen | Scheiden met Aandacht®   

Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht®

Mediator Heerlen

Wij helpen.

Helaas kunnen we het niet mooier maken dan het is, scheiden kost geld. Onze mediator Heerlen helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Mediation bij de scheiding, ook in Heerle

Kinderen houden zowel van hun mama als papa. Dat verandert niet, ook niet als jullie kiezen voor een scheiding. Het dan ook erg belangrijk dat de kinderen in contact blijven met jullie allebei. Onze mediator Heerlen is werkzaam in Limburg en helpt jullie bij het maken van de juiste afspraken.

Luister naar de wensen van je kind(eren) en neem die mee in het ouderschapsplan. Op deze manier voelen kinderen zich gehoord en serieus genomen.

Onze mediator Heerlen helpt bij het opstellen van het ouderschapsplan

Afspraken omtrent de kinderen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Dit doet de mediator voor jullie. Tijdens de bemiddeling komen de volgende aspecten aan bod:

  • Afspraken over financiën (kinderalimentatie)
  • Overzicht van zorg- en opvoedtaken
  • Omgangsregeling
  • Belangrijke aangelegenheden
  • De wijze van informeren

Kinderen en de scheiding

Als je kinderen wat ouder zijn is het goed om ze te betrekken bij de afspraken die worden gemaakt. Doe je dit niet, kunnen ze het gevoel krijgen dat er achter hun rug om wordt besloten over hun toekomst. Luister dus naar hun wensen en neem die mee in het ouderschapsplan. Op deze manier neem je ze serieus en voelen ze dat zij gehoord worden.

Zijn de kinderen wat jonger? Dan adviseren we om hen in te lichten. Vertel ze duidelijk hoe hun leven eruit gaat zien na de scheiding. Dit geeft houvast in deze onzekere tijd.

mediator-helmond

Hulp van onze mediator Heerle bij de omgangsregeling

Onderzoek toont aan dat het voor de stabiliteit en ontwikkeling van kinderen goed is als zij beide ouders regelmatig zien. Hoe jullie de omgangsregeling inrichten is aan jullie. Er bestaan geen standaard regels voor. De mediator helpt jullie bij het maken van afspraken waarbij jullie als ouders allebei tot jullie recht komen. Het belang van de kinderen staat hierbij voorop.

Evaluatie van het ouderschapsplan

Een scheiding betekent een nieuwe start. Jullie levens veranderen enorm, ook die van jullie kinderen. Vaak worden er afspraken gemaakt gedurende de scheiding die na verloop van tijd niet meer passen bij de situatie. We raden dan ook aan het ouderschapsplan jaarlijks te evalueren. Onze mediator Heerle helpt jullie hierbij en verwerkt eventuele wijzigingen.

Maak kennis met onze mediator Heerlen

Nicole Mollink is mediator bij Scheiden met Aandacht®. Samen met jullie creëert ze inzicht in de situatie. Stap voorstap vertelt ze jullie wat er te wachten staat en helpt ze jullie weloverwogen keuzes te maken. Ze staat klaar voor jullie allebei. Vrijblijvend kennismaken met Nicole? Of graag meer informatie ontvangen over mediation in Brabant? Neem gerust contact met ons op.