Mediator Valkenswaard: hulp bij echtscheidingen | Scheiden met Aandacht   

Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht

Mediator Valkenswaard

Wij helpen.

Helaas kunnen we het niet mooier maken dan het is, scheiden kost geld. Onze mediator Valkenswaard helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Soms is uit elkaar gaan de enige optie. Omdat een scheidingstraject vaak een heftige en emotionele periode is, is het belangrijk dat alles zo goed mogelijk verloopt. Onze mediator Valkenswaard realiseert dat samen met jullie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees even verder.

Is een mediator verplicht bij een scheiding?

In tegenstelling tot andere Europese landen is het in Nederland nog niet verplicht een mediator in de arm te nemen bij een scheiding. Toch wordt het vaak aangeraden. Dit omdat een scheidingsbemiddelaar helpt bij het op orde brengen van alle zaken die bij een scheiding komen kijken. Alles wordt netjes geregeld voor je toekomstige ex-partner, jezelf en bovenal de kinderen.

In Scandinavische landen bekijken stellen die gaan scheiden eerst samen met een mediator of ze er samen uit kunnen komen. Dit voorkomt ontzettend veel vechtscheidingen. In Nederland wordt dit gezien als goede ontwikkeling. Er ligt dan ook een wetsvoorstel klaar om bemiddeling bij een scheiding verplicht te maken wanneer er kinderen in het spel zijn.

mediator-tegelen

Voorkom een vechtscheiding met onze mediator Valkenswaard

Jaarlijks vinden er ongeveer 70.000 scheidingen plaats. Bij deze scheidingen zijn tienduizenden kinderen betrokken. Een scheiding is altijd erg vervelend voor kinderen, maar het wordt nog erger als een scheiding uitdraait op een vechtscheiding. De kans op een trauma is dan namelijk ontzettend groot. Natuurlijk wil je als ouder een vechtscheiding voorkomen. Maar hoe doe je dat? Onze mediator Valkenswaard helpt jullie hierbij.

De mediator Valkenswaard adviseert jullie en zorgt ervoor dat alle belangrijke onderwerpen worden besproken.

Het scheidingstraject

Tijdens een scheidingstraject worden jullie overspoeld met informatie. Dit in combinatie met mogelijke emoties, verslechtert de communicatie. Echter is een goede communicatie van belang bij het maken van goede afspraken.

Onze mediator Valkenswaard creëert rust en ruimte zodat jullie samen kunnen praten. De mediator adviseert jullie en zorgt ervoor dat alle belangrijke onderwerpen worden besproken. Deze afspraken worden na jullie goedkeuring vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Indien er kinderen in het spel zijn, wordt er ook een uitgebreid ouderschapsplan opgesteld.

In totaal duurt een scheidingstraject zo’n drie maanden. Gemiddeld zijn er vier tot zes gesprekken nodig om alle afspraken te maken en vast te leggen.

Maak kennis met onze mediator Valkenswaard

Maak kennis met Heidi Konings, mediator in Valkenswaard. Voorheen werkte Heidi als financieel adviseur. Haar specialiteit: de financiële afwikkeling van echtscheidingen. Dankzij haar kennis en ervaring is zij in staat jullie optimaal te begeleiden en adviseren tijdens het scheidingstraject. Vrijblijvend kennismaken met Heidi? Of graag meer informatie ontvangen over mediation in Brabant? Neem gerust contact met ons op per mail of bel eventjes.