Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

5 redenen om te kiezen voor een scheiding via een mediator

Wij helpen.

De afgelopen twee jaren leggen steeds minder mensen de afspraken over hun echtscheiding in handen van de rechter. Op dit moment wordt er nog maar in 6% van de gevallen een beroep gedaan op de rechter. De meeste mensen willen de scheiding in goed overleg regelen. Als jullie de scheiding in goed overleg willen regelen en invloed willen uitoefenen op de te maken afspraken, maar niet weten wat er allemaal bij komt kijken dan is scheiden met behulp van een mediator een goede weg.

Scheiden is lastig genoeg Wij helpen.

Scheiden met behulp van een mediator

De mediator van Scheiden met Aandacht helpt jullie ook inhoudelijk. De mediator neemt jullie aan de hand en bespreekt alle onderwerpen en de mogelijkheden, die daarbij horen.  Jullie kiezen en de mediator legt jullie de gevolgen van jullie keuze uit,  zodat jullie de beslissing, indien nodig, tijdig kunnen bijstellen.

Zo gaan jullie afspraken maken over alles wat van jullie samen is. In sommige gevallen is er niet veel te verdelen en zijn er geen kinderen. In dat geval is het eenvoudig, maar in de meeste gevallen is een scheiding complex. Bijvoorbeeld omdat er minderjarige kinderen zijn over wie afspraken gemaakt moeten worden, er sprake is van een koopwoning, er een erfenis of schenking is waar rekening mee moet worden gehouden, er huwelijkse voorwaarden zijn opgemaakt, er sprake is van een lijfrentepolis, er een onderneming is etc.. Een scheiding regelen is niet gemakkelijk. De mediator van Scheiden met Aandacht helpt jullie door de bomen het bos te zien en doorloopt samen met jullie alle stappen.

5 redenen om te kiezen voor een scheiding via mediation

  1. Jullie bepalen zelf wat jullie met elkaar afspreken. De mediator van Scheiden met Aandacht helpt jullie daarbij.
  2. Jullie hebben vaak snel een oplossing. Jullie hoeven geen ellenlange procedure te volgen. Jullie bepalen namelijk zelf de snelheid.
  3. Scheiden via een mediator is meestal goedkoper dan scheiden via een advocaat. Scheiden met Aandacht werkt met een vast tarief, dat geeft rust, want er zijn op dat vlak geen verrassingen achteraf.
  4. Jullie situatie is uniek en dat vereist specifieke afspraken waarbij de mediator van Scheiden met Aandacht jullie helpt. De mediator van Scheiden met Aandacht is onafhankelijk en onpartijdig helpt jullie bij het maken van afspraken die bij jullie passen.
  5. Mediation is veel informeler dan een juridische procedure. Jullie hoeven je niet te beperken tot juridische argumenten. Het gaat er om wat bij jullie past. Het is mogelijk van de wet af te wijken, mits jullie dit goed kunnen beargumenteren.

Scheiden met Aandacht

Als jullie de scheiding willen regelen met behulp van de mediator van Scheiden met Aandacht is er aandacht voor alle zaken die een rol spelen in een scheidingsbemiddelingstraject.

Wij begeleiden het gehele traject: de scheidingsbemiddeling, het opmaken van de documenten om de scheiding in te kunnen dienen bij de rechtbank, via onze advocaat wordt het verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank en als de scheiding is uitgesproken wordt de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand bij de gemeente door ons verzorgd. Jullie hoeven dus niet zelf een advocaat te zoeken, die dit voor jullie doet en hoeven ook niet zelf naar de gemeente om de scheiding in te laten schrijven. Dit wordt allemaal voor jullie geregeld, als jullie ervoor kiezen via Scheiden met Aandacht de scheiding te regelen.

Wij werken daarnaast met verschillende partners samen die jullie op andere vlakken ook kunnen helpen. Wij hechten er grote waarde aan, dat de door jullie gemaakte afspraken uitvoerbaar en houdbaar zijn.

Als jullie meer informatie willen hebben, plan dan een gratis kennismakingsgesprek met een van onze mediators!

Kennismakingsgesprek

Als jullie meer informatie willen hebben, plan dan een gratis kennismakingsgesprek met een van onze mediators!

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen