Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

5 tips: Hoe pak ik de draad weer op na de scheiding?

Opkrabbelen na een scheiding is niet altijd even gemakkelijk. Wij geven je 5 tips over hoe je de draad weer oppakt na de scheiding.

Tip 1: Kom erachter wat jij echt belangrijk vindt

Als je heel lang samen met iemand een relatie hebt gehad kan het zijn dat je je zelf een beetje bent kwijtgeraakt. Je past jezelf vaak aan de ander aan waardoor je jezelf wellicht hebt weggecijferd. Probeer er achter te komen wie je bent en wat jij zelf echt belangrijk vindt in het leven. Wat zou je graag willen doe waar je nooit aan toegekomen bent? Wat zijn jouw interesses?

Tip 2: Neem de tijd om te rouwen en de scheiding te verwerken

Onopgeloste conflicten kunnen tot nieuw verlies leiden omdat onder veel verlies een conflict schuilt. Het is daarom belangrijk om jezelf de tijd en de ruimte te geven om het verlies op een goede manier te verwerken. Ga ook na wat jouw aandeel is in de scheiding. Je neemt jezelf immers mee in een toekomstige nieuwe relatie. Wordt eerst gelukkig met jezelf.

Tip 3: Doe de dingen die jij leuk vindt

Nu je alleen bent hoef je je niet aan te passen aan de ander en kan jij doen wat voor jou belangrijk is. Zet op een rijtje wat jij leuk vindt en ga dit ook daadwerkelijk doen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Tip 4: Zorg dat je onder de mensen komt

Een scheiding is ook van invloed op jouw vrienden en kennissen. Hierdoor verlies je soms vrienden en kennissen. Het is daarom belangrijk nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

Tip 5: Ben niet bang om alleen te zijn

Na een scheiding voel je je vaak alleen en eenzaam. Door doelen te stellen en de dingen te doen die jij leuk vindt, zal naarmate de tijd verstrijkt, het leven jou ook weer toe lachen. Je zult merken dat alleen zijn ook fijn kan zijn en dat je alleen ook gelukkig kan zijn.

Kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden en willen jullie hierover graag meer informatie? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in met een van onze deskundige mediators.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen