Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Als vrienden uit elkaar gaan,

kan dat?

Vaak horen wij van klanten dat het kaarsje is uitgegaan. Ze zijn nog wel goede vrienden, maar er geen sprake meer van intimiteit. Ze leven meer als broer en zus. Hoewel ze dit nog jaren vol zouden kunnen houden, verwachten ze toch meer van een relatie. Een scheiding wordt overwogen. Ze willen als vrienden uit elkaar gaan, maar ze vragen zich af of dat wel kan. Als jullie uit elkaar willen gaan en waarde hechten aan een goede verstandhouding na de scheiding, dan kan een mediator jullie daarbij helpen. Een belangrijke voorwaarde om de scheiding via mediation te kunnen regelen is dat jullie beiden in goed overleg uit elkaar willen gaan. En elkaar het beste gunnen na de scheiding.

Proces Scheiden met Aandacht

De mediator van Scheiden met Aandacht is er voor jullie beiden en helpt jullie met het maken van afspraken om de scheiding te kunnen regelen. De mediator is onpartijdig en neutraal, bewaakt de belangen van jullie beiden en zorgt voor balans tussen jullie.

Jullie hoeven het tijdens de mediation echt niet elke keer met elkaar eens te zijn. Juist tijdens de mediationgesprekken is er voor jullie beiden voldoende ruimte om uitgebreid toe te lichten hoe ieder van jullie tegen bepaalde zaken aankijkt. De mediator helpt jullie om keuzes te maken en licht de consequenties van jullie keuzes toe. Alle onderwerpen komen aan de orde. Jullie geven hierbij beiden aan wat jullie willen afspreken en ook waarom. Dit vergroot het onderlinge begrip. Er komt namelijk heel wat bij kijken om een scheiding te regelen.

"Scheiden is al lastig genoeg" Wij helpen.

Kinderen

In het geval dat jullie kinderen hebben dan gaan jullie als partners uit elkaar, maar blijven wel aan elkaar verbonden als ouders van jullie kinderen. Dat is een andere rol, die je aanneemt. In sommige gevallen gaat dit proces voorspoedig en kan men zich direct vanuit de ouderrol richten tot de ex-partner. In andere gevallen vergt dit proces wat meer moeite en blijven ex-partners langer in de partnerrol hangen. Valkuil hierbij is, dat oude patronen in stand blijven, die een goede communicatie tussen jullie kunnen belemmeren. Als de communicatie ernstig is verstoord, kan een traject bij een relatietherapeut uitkomst bieden. Een dergelijk  traject kan prima parallel lopen aan een mediationtraject. Het helpt om de onderlinge communicatie te verbeteren, wat leidt tot het maken van betere afspraken. Scheiden met Aandacht kan jullie doorverwijzen naar een geschikte relatietherapeut in de regio.

Heldere afspraken

Het is belangrijk dat er uitvoerbare afspraken worden gemaakt. Afspraken waar jullie achter staan en later met een goed gevoel op kunnen terugkijken. Dat helpt om in de toekomst  goed met elkaar om te kunnen blijven gaan.

Als vrienden uit elkaar gaan. Het kan zeker, maar het vergt ook inspanning van jullie beiden.

Hoe bereiken jullie, dat jullie na de scheiding als vrienden met elkaar kunnen omgaan?

  • Jullie doen allebei je best om in goed overleg uit elkaar te gaan.
  • Jullie laten je niet negatief uit over de ander bij familieleden, vrienden en bekenden.
  • Jullie geven elkaar de tijd en ruimte om de scheiding te verwerken.
  • Jullie stellen jezelf open voor de nieuwe relatie van je ex-partner. Dit kan moeilijk zijn, zeker in het begin, maar gun het elkaar om weer geluk in de liefde te vinden.
  • Wees realistisch. Spreek jullie verwachtingen naar elkaar uit over hoe jullie met elkaar willen omgaan na de scheiding.

Met een mediator van Scheiden met Aandacht leggen jullie een goede basis voor de toekomst. Wij helpen.

Kennismakingsgesprek

Wil je graag meer informatie over onze werkwijze? Plan dan gerust een persoonlijk kennismakingsgesprek in.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.