Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Corona pandemie: hoe voorkom je een relatiecrisis?

De hele dag word je op social media geconfronteerd met wat er allemaal niet mogelijk is. Die beperkingen op het gebied van vrije tijd en werk hebben invloed op jullie relatie. Toch zijn er legio mogelijkheden van wat jullie wel samen kunnen ondernemen. Hoe kunnen jullie er een positieve draai aan geven?

Vrije tijd

Het bezoeken van een pretpark, een dierentuin, een restaurant, een festival, een bioscoop of de schouwburg is helaas niet meer vanzelfsprekend. Het zijn mogelijkheden die voor ons zijn gemaakt en waarvoor we weinig hoeven te doen. We hoeven ze slechts op te zoeken om vermaakt te worden. Door de corona pandemie worden we gedwongen op zoek te gaan naar andere mogelijkheden van ontspanning.

Wees daarin creatief. Ga lekker de natuur in met een romantische picknick of bedenk een online spel dat je met vrienden kunt spelen. Ontspannen is namelijk goed voor jezelf en daarmee ook voor jullie relatie. Denk in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden.

Thuis werken

Het thuiswerken in deze tijd met de kinderen kan moeilijk zijn, maar niet onmogelijk. Jullie moeten goede afspraken maken met elkaar. Wie doet wat en op welk moment? Wanneer krijgt de ander de rust om te werken? Het zijn allemaal zaken die jullie nu samen moeten oppakken. Dat vereist creativiteit en communicatie met elkaar. Een goede afstemming geeft rust en duidelijkheid in de relatie. Is het niet fijn om te ervaren dat jullie elkaar over en weer kunnen helpen deze tijd goed door te komen? Juist in deze tijd hebben jullie elkaar nodig.

Wonen jullie klein en heeft niet ieder een aparte ruimte tot zijn beschikking om te kunnen werken, maak dan met elkaar een planning waaruit blijkt wie wanneer kan werken. Hebben jullie ook kinderen die online lessen moeten volgen? Neem dan contact op met de school en vraag de school om hulp.

Zo zijn er nog meer lastige situaties. Denk in alle gevallen in mogelijkheden en vraag daarbij om hulp als jullie er zelf niet uitkomen. Accepteer daarnaast dat dingen anders gaan dan normaal. Dit geldt niet alleen voor jullie maar voor de hele samenleving. Heb begrip voor elkaar.

Evalueer jullie relatie

Door alle hectiek ligt een relatiecrisis om de loer. Lukt het jullie om de relatie op de rit te houden? Evalueer dan regelmatig jullie relatie. Bespreek met elkaar wat jullie goed vinden aan de relatie maar ook wat jullie niet goed vinden. Wat je waardeert aan de ander en wat niet. Dit is best spannend, maar het dwingt je tot openheid en je kwetsbaar op te stellen. Vraag elkaar bijvoorbeeld op de dag dat jullie iets hebben gekregen of op jullie trouwdag of de relatie nog is wat je er van verwacht. Een relatie krijgen is één ding maar deze te behouden en onderhouden is een ander ding. Dat gaat niet vanzelf. Door er met elkaar regelmatig uitvoerig over te praten, kunnen jullie je relatie tijdig bijsturen. Voorkomen is beter dan genezen. Het klinkt heel zakelijk, maar het werkt heel erg goed. Vinden jullie het lastig om dit zelf te doen, dan kunnen jullie daarbij geholpen worden. Scheiden met Aandacht werkt samen met verschillende relatietherapeuten die jullie daarbij kunnen helpen.

Wat nu, als de relatie niet meer werkt?

Als blijkt dat jullie relatie toch niet meer werkt, dan scheiden jullie wegen. Wij merken in deze tijd van corona dat mensen de scheiding uitstellen. Onlangs gaven andere klanten aan niet langer te willen wachten met het regelen van de scheiding. Met de dag verslechterde namelijk hun situatie. Ze wilden de scheiding in goed overleg regelen en wilden voorkomen dat het een vechtscheiding werd. Het klopt wat ze aangaven. Om een scheiding in goed overleg te regelen moet de situatie niet zijn geëscaleerd. Door het regelen van de scheiding op de lange baan te schuiven ligt een vechtscheiding op de loer. Dat kan beter voorkomen worden.

Kennismakingsgesprek

Is het besluit genomen om te gaan scheiden? En willen jullie het in goed overleg regelen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met de deskundige mediators van Scheiden met Aandacht. Jullie kunnen immers niet weten wat er bij een scheiding allemaal komt kijken. Scheiden met Aandacht heeft aandacht voor alle aspecten van een scheiding. Wij nemen jullie mee aan de hand en zorgen ervoor dat alle stappen in het scheidingstraject op een goede manier doorlopen worden. Zo kunnen jullie later terugkijken op duidelijke afspraken over de kinderen, de woning, het pensioen, het vermogen en de schulden, de onderneming, de alimentatie en de verdeling van de boedel. Afspraken die in de praktijk uitvoerbaar zijn. Dit zorgt voor rust.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen