Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Een kinderrekening openen bij co-ouderschap

Een kinderrekening is een gezamenlijke rekening waarop beide ouders maandelijks een bedrag storten. Dit gebeurt tot het moment dat ze geen financiële onderhoudsplicht meer hebben.

Een kinderrekening openen bij co-ouderschap

Veel gescheiden ouders met co-ouderschap kiezen ervoor om een gezamenlijke kinderrekening te openen. Hierop storten beide ouders maandelijks een bedrag voor de kinderen, totdat ze geen financiële onderhoudsplicht meer hebben. Van deze rekening worden de maandelijkse kosten van de kinderen betaald.

Een kinderrekening is dus geen spaarrekening voor de kinderen. Een spaarrekening is namelijk bedoeld om te sparen voor later. Met dit geld kan het kind bijvoorbeeld zijn of haar rijbewijs halen, studeren of een eigen onderneming starten.

Afspraken omtrent de kinderrekening

Van de kinderrekening worden verblijfsoverstijgende kosten voldaan. Dit zijn kosten die niet specifiek aan één huishouden zijn toe te rekenen. Verblijfsoverstijgende kosten zijn bijvoorbeeld zakgeld, kleding, de kapper en contributies.

Het is ontzettend belangrijk dat ouders duidelijke afspraken maken omtrent de kinderrekening. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat beide ouders een dure winterjas aanschaffen en er te weinig geld overblijft om de andere kosten te betalen. Stel je voor dat jullie ervoor kiezen om een fiets of duur speelgoed aan te schaffen. Mag het kind deze dan meenemen naar de andere ouder? De afspraken die jullie maken, moeten redelijk én in het belang van jullie kinderen zijn. Daarnaast mogen ze natuurlijk niet in strijd zijn met de wet.

Kinderrekening bij co-ouderschap

Om de hoogte van de onderlinge bijdrage aan de kinderrekening te bepalen, maakt onze mediator een alimentatieberekening volgens de tremanorm. Deze houdt onder andere rekening met jullie draagkracht. In onderling overleg mogen jullie wél afwijken van de uitkomst van deze berekening. Wij helpen jullie vervolgens graag om de afwijkende afspraken helder in het ouderschapsplan vast te leggen.

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie uit elkaar en willen jullie meer informatie over de kinderrekening? Of hebben jullie een andere vraag over de scheiding? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met één van onze deskundige mediators. Wij helpen je graag. Scheiden is namelijk al lastig genoeg.

Gerelateerde artikelen