Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Effect scheiden op kind

Wat houdt het in?

Effect scheiden op kind. Een onderwerp dat veel ouders die gaan scheiden bezighoudt. Want een scheiding heeft niet alleen impact op jullie, maar ook op de kinderen. Kinderen kiezen niet voor een scheiding. Toch moeten ze nu dealen met alle veranderingen. Dat zijn er nogal wat… Denk aan een verhuizing, soms een nieuwe school, nieuwe partners en stiefbroers en/of zussen.

Verminder het effect van scheiden op kinderen

Kinderen zijn flexibel maar het is aan de volwassenen om hun grenzen te bewaken, er voor te zorgen dat hun kinderen kind kunnen zijn. Kinderen zijn loyaal aan papa en mama. Dat maakt dat ze vaak niet zeggen wat ze denken, willen, voelen of zeggen waar ze last van hebben. Het kan dus lijken alsof je kind zorgeloos door de scheiding (en de periode erna) fietst, terwijl er diep van binnen pijn, verdriet of boosheid zit.

Bij Scheiden met Aandacht werken wij nauw samen met diverse kinder- en jeugdtherapeuten, psychosociaal therapeuten en KIES-coaches. Omdat wij het belangrijk vinden ieder kind deze hulp te bieden, vergoeden wij van Scheiden met Aandacht het eerste consult van een kindertherapeut of coach in de regio waarin jullie woonachtig zijn en waar wij mee samenwerken.

In de regio van Eindhoven werken wij onder andere samen met Yvonne Verhoeven, psychosociaal therapeut en KIES-coach. Zij stelt zich in deze blog graag aan jullie voor.

Wij helpen jullie kinderen door het eerste consult van een kindertherapeut- of coach te vergoeden.

Effect scheiding op kinderen: maak kennis met Yvonne Verhoeven

en KIES-coach. Al vele jaren werk ik met kinderen en ouders die met een scheiding te maken hebben. In mijn begeleiding staat het kind voorop. Door een scheiding zijn ouders geen partners meer, echter blijven zij wel altijd de ouders van hun kinderen. Dit vraagt om een goede communicatie.

Voor de kinderen is het belangrijk dat zij zo min mogelijk “deuken” door de scheiding (en de periode erna) komen. Het is aan de ouders om hier voor te zorgen.

Het effect van scheiding op kind verkleinen

Ik bied kinderen een veilige plek waar kinderen zich kunnen uiten. Waar ze alles mogen zeggen zonder dat dit aan hun ouders wordt doorverteld. Mijn begeleiding is speels en wordt door kinderen niet als zwaar ervaren, maar juist als heel prettig. Met de toestemming van het kind koppel ik later aan ouders terug wat hun kind met mij heeft gedeeld. En daarbij geef ik tips.

Gun je kind een jeugd waarin hij vrij kan opgroeien, kan/mag houden van allebei zijn ouders en waarin hij kind kan/mag zijn.

Jullie als ouders kunnen ervoor zorgen dat hij ondanks de scheiding nieuwe mooie herinneringen maakt waar hij later, in zijn volwassen leven, op terug kan kijken.

Kennismakingsgesprek

Wil je graag meer informatie over scheiden en/of onze samenwerking met kinder- en jeugdtherapeuten? Plan dan gerust een persoonlijk kennismakingsgesprek in.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.