Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Gescheiden: wanneer is het verstandig om afspraken te herzien?

Het komt regelmatig voor dat gescheiden stellen een convenant en/of ouderschapsplan in de kast leggen en hier vervolgens niet meer naar omkijken. Is dit echter wel verstandig? Ondanks dat de mediation is beëindigd, kan er namelijk een aanleiding zijn om opnieuw met ons in gesprek te gaan of een (nieuw) mediationtraject op te starten. Gewijzigde omstandigheden kunnen namelijk aanleiding geven voor een herziening van de eerder gemaakte afspraken.

Herberekening partner- en/of kinderalimentatie

Een verhuizing kan impact hebben op de zorgverdeling voor jullie kinderen en daarmee ook op de zorgkorting en/of de kosten van de kinderen in de eigen huishouding. Ben je na de scheiding meer of juist minder gaan werken? Ben je misschien wel werkeloos of arbeidsongeschikt geworden? Ook dan is het verstandig om de huidige afspraken onder de loep te nemen en door ons een herberekening van de partner- en/of kinderalimentatie uit te laten voeren.

Ook een wijziging in de hoogte van de te ontvangen toeslagen of juist een verminderde teruggave op de te betalen partneralimentatie of andere woonlasten hebben invloed op jouw draagkracht. Daarom adviseren wij ook in deze gevallen door ons een herberekening van de partner- en/of kinderalimentatie uit te laten voeren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die het belang aangeven om regelmatig jullie gemaakte afspraken te evalueren en aan te passen waar nodig. De deskundige mediators van Scheiden met Aandacht kunnen jullie hierbij helpen als jullie dit beiden willen.

Samenwerkende partners

Onze samenwerkende partners zijn inmiddels flink uitgebreid. Ook na de scheiding bieden wij de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van hun diensten. In welke situaties kun je daar bijvoorbeeld gebruik van maken? We noemen er een aantal:

Jullie proberen na de scheiding zo goed als mogelijk de draad weer op te pakken. Het kan zijn dat jullie kind(eren) er toch veel last van hebben. Onze ervaring is dat de meeste kinderen dit niet proberen te laten merken. Zij weten dat jij als ouder ook verdriet hebt en willen je daarom niet belasten met hun verdriet. Weten jullie niet zo goed hoe jullie de kinderen daarbij kunnen helpen? Wij werken samen met verschillende therapeuten in Limburg en Brabant die jullie en jullie kind(eren) hierin kunnen begeleiden.

Ook na de scheiding moet er veel geregeld worden. Verzekeringen zijn vaak een ondergeschoven kindje. Een scheiding is vaak een moment om alle verzekeringen weer eens onder de loep te nemen. Wil jij weten bij welke verzekeraar je het beste verzekerd kan zijn? Of wil je graag advies over verzekeringsmogelijkheden, dan kan je een beroep doen op onze partners die jullie daarbij van dienst kunnen zijn.

Wellicht heb je daarnaast ook behoefte aan ondersteuning of advies bij jouw dagelijkse bankzaken, belastingadvies, hypotheekadvies en/of het verkoop-klaar maken van de woning.

Op onze partnerpagina staat een overzicht van alle partners die jullie ook na de scheiding kunnen helpen.

Vrienden voor vrienden actie

Bij Scheiden met Aandacht merken we dat we steeds meer doorverwijzingen ontvangen via klanten, die we in het verleden hebben mogen helpen bij de scheiding.  We zijn daar erg dankbaar voor en willen onze waardering daarin graag uiten.

Denk jij erover een vriend of vriendin naar ons door te sturen? En mogen wij hen begeleiden met de scheiding? Dan willen wij je daarvoor graag bedanken. Je ontvangt dan van ons een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 50,-. Jouw vriend of vriendin kan een korting op het all-in tarief krijgen van € 50,-.

Kennismakingsgesprek

Willen jullie graag meer weten? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met de deskundige mediators van Scheiden met Aandacht.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen