Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Gevolgen van een scheiding

Hoe zie je door de bomen het bos weer?

Staan jullie op het punt om uit elkaar te gaan? Een scheiding brengt verschillende gevolgen met zich mee. In dit blogbericht vertellen wij je hoe je door de bomen het bos weer ziet. Lees snel verder.

Ben goed voorbereid op de gevolgen van een scheiding

Een scheiding brengt veel onzekerheid en gevolgen met zich mee. Eigenlijk verlies je de vaste grond onder je voeten. Dat gaat je vast niet in de koude kleren zitten. Het geeft je waarschijnlijk een onrustig en onzeker gevoel. Want hoe ga je jezelf redden in de nieuwe situatie? Je doet letterlijk afstand van alles waar je aan gewend was. Soms moet je de woning verlaten, afscheid nemen van oude vrienden en je schoonfamilie en uiteindelijk financieel op eigen benen staan… Eén ding is zeker: een scheiding is niet niks. Dus, staan jullie op het punt om jullie relatie te beëindigen? Zorg er dan voor dat jullie goed voorbereid uit elkaar gaan en breng alle mogelijke gevolgen van de scheiding in kaart.

De gevolgen in de periode na de scheiding

Zoals we al zeiden is een scheiding zeker niet niks. Emoties kunnen ervoor zorgen dat jullie niet meer nadenken. Onze scheidingsbemiddelaars zijn onafhankelijk én onpartijdig. Eén van onze mediators neemt jullie aan de hand mee en zorgt ervoor dat jullie in goed overleg tot houdbare afspraken komen. Ook hoeven jullie je geen zorgen te maken dat er mogelijke gevolgen van de scheiding over het hoofd worden gezien. Natuurlijk worden jullie op de hoogte gebracht van alle mogelijkheden en de gevolgen van jullie afspraken omtrent de scheiding. Jullie kunnen zelf immers niet precies weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken.

Kies je voor Scheiden met Aandacht? Dan kun je rekenen op deskundige hulp. Een scheidingstraject is niet alleen het zakelijk afhandelen van jullie relatie. Het is óók een proces dat jullie helpt bij de rouwverwerking. Het goed afsluiten van een periode geeft jullie tevens ruimte en positieve energie om aan jullie toekomst te werken.

Bang voor de gevolgen van de scheiding?

Herken je het gevoel van angst om alleen te zijn of je alleen te voelen? Of de angst dat je het financieel niet gaat redden? In een scheidingstraject bij Scheiden met Aandacht schenken wij hier aandacht aan. Onze mediator is er voor jullie allebei. Jullie krijgen dan ook allebei de gelegenheid om jullie zorgen bespreekbaar te maken. We kijken hierbij ook naar mogelijke oplossingen van deze zorgen.

Bereid je voor op de financiële gevolgen van een scheiding

Een scheiding heeft ook financiële gevolgen. Onze mediator brengt tijdens het traject samen met jullie in kaart wat de verwachten inkomsten en uitgaven na de scheiding zijn. Hierbij brengen we in kaart op welke toeslagen jullie recht hebben en hoeveel deze bedragen. Eveneens maakt onze mediator een alimentatieberekening volgens de tremanormen. Op die manier worden jullie toekomstige financiële situaties in kaart gebracht en krijgen jullie voldoende inzicht. Dit helpt jullie om de juiste keuzes te maken over bijvoorbeeld de woning.

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden en willen jullie graag goed begeleid worden? Of hebben jullie geen idee waar te beginnen en welke afspraken jullie moeten maken? Plan dan kennismakingsgesprek in met één van onze deskundige mediators. Scheiden is al lastig genoeg. Wij helpen.

Gerelateerde artikelen