Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Help ik ben verliefd tijdens mijn scheiding

Help ik ben verliefd tijdens mijn scheiding?! Kan ik dan nog wel in goed overleg scheiden? De mediator van Scheiden met Aandacht helpt jullie hierbij.

Help ik ben verliefd tijdens mijn scheiding

Een scheiding heeft veel impact en gaat gepaard met emoties. Tijdens een scheiding maak je veel keuzes en beslissingen. Je sluit een fase van je leven af en je gaat je richten op de toekomst. Ben je tijdens de scheiding ook nog eens verliefd, dan kan het extra lastig zijn om besluiten te nemen. De mediator van Scheiden met Aandacht helpt jullie hierbij.

Verliefd tijdens de scheiding

Hoe werkt dat nu als je verliefd bent tijdens de scheiding? Je partner is hiervan op de hoogte. Het vertrouwen is enorm geschaad en toch wil je graag in goed overleg scheiden. Ben je verliefd tijdens de scheiding? Dan zit je deels in op een roze wolk en deels in een rouwproces. Dat geeft uiteraard een dubbel gevoel bij jou, maar ook bij je toekomstige ex-partner. Jouw toekomstige ex-partner voelt zich aan de kant gezet, niet gehoord en bedonderd. Om in goed overleg te scheiden, zal er rekening met elkaar gehouden moeten worden.

Afspraken maken en verliefd zijn

Tijdens de mediation is er ruimte voor jullie emoties. Het is belangrijk dat ieder zijn eigen verhaal kan vertellen. Zo wordt er naar elkaar geluisterd en ontstaat er begrip bij de ander. De mediator van Scheiden met Aandacht begeleidt deze gesprekken. Er wordt aan een basis van vertrouwen gewerkt om tot goede afspraken te komen. De mediator legt de gevolgen van jullie keuzes uit. Jullie moeten namelijk weloverwogen keuzes kunnen maken. Keuzes waar jullie later ook met een goed gevoel op kunnen terugkijken.

Scheiden van een partner die verliefd is

Hoe ervaart de toekomstige ex-partner die verliefdheid? Elke situatie is uniek en een ieder ervaart dit op zijn of haar eigen manier. Gedeelde ervaringen van de toekomstige ex-partner zijn:

 • ik dring niet meer tot hem/haar door ;
 • het lijkt wel alsof ik niet meer besta;
 • ervaart dat de verliefde partner een schuldgevoel heeft;
 • het lijkt wel alsof ik alles alleen moet doen;
 • de toekomstige ex-partner is heel boos en verdrietig.

Tips voor de verliefde partner

 • Plaats geen berichten en foto’s van jou en je nieuwe liefde op social media;
 • De nieuwe liefde is voor jou vertrouwd, maar voor je toekomstige ex een indringer en houd daar rekening mee;
 • Zijn er kinderen, realiseer je dan dat de kinderen eerst de scheiding moeten kunnen verwerken voordat er (emotioneel) plaats kan zijn voor een nieuwe vriend of vriendin van jou;
 • Besef dat jullie beiden niet jezelf zijn en dat dit tijdelijk is;
 • Heb respect voor elkaar en gun elkaar de tijd om de boosheid en het verdriet te verwerken;
 • Neem indien mogelijk iets meer afstand van elkaar tijdens het scheidingstraject.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie graag goed begeleid worden bij de scheiding? Voor jullie, maar ook voor de kinderen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met ons in. Scheiden is al lastig genoeg. Wij helpen.

Gerelateerde artikelen