Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Hoe word ik mediator?

Wil jij ook mensen helpen familieconflicten succesvol op te lossen? Onze mediator legt aan je uit welke stappen je daarvoor het beste kunt doorlopen.

Hoe word ik mediator?

Mediator is een vrij beroep in Nederland. Er gelden geen opleidingsvereisten. Bij Scheiden met Aandacht hebben wij de kwaliteit van onze dienstverlening hoog in het vaandel staan. Wij adviseren jou daarom om een basisopleiding mediation te volgen via een MfN-erkend opleidingsinstituut. Deze instituten worden bij aanvang en om de vijf jaar tijdens een audit getoetst. Op die manier kun je er vanuit gaan dat je op een deskundige manier wordt voorbereid op het uitoefenen van het mediation-beroep.

Als je de basisopleiding mediation succesvol hebt afgerond, het theorie-examen en assessment met goed gevolg hebt afgerond en je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen, dan kun je je inschrijven in het MfN-register.

Specialisatie van mediation

Na het volbrengen van een mediationopleiding kun je je specialiseren in een aantal richtingen, om je waarde als mediator te vergroten. Daarnaast kun je je aansluiten bij verschillende mediator verenigingen.

Je kunt je onder andere specialiseren als businessmediator, overheidsmediator, arbeidsmediatior, mediator in strafzaken of familiemediator. Bij Scheiden met Aandacht zijn wij gespecialiseerd in familiezaken, met name scheidingen en omgangszaken.

Wil jij ook mensen helpen familieconflicten succesvol op te lossen? In de specialisatie Familie Mediation leer je alle kennis en vaardigheden om partijen naar een constructieve oplossing te begeleiden. Je verdiept je naast de psychologische en gedragswetenschappelijke kanten ook in de financiële en juridische aspecten van familieconflicten.

Word jij onze nieuwe franchisenemer?

Je hebt je opleiding MfN Basismediation en familiemediation afgerond en dan? Een gemiddelde zelfstandige mediator behandelt 17,5 dossiers op jaarbasis (2019). Het vergt ondernemerschap om dit aantal te vergroten, zodat je hiermee een goede boterham kunt verdienen.

Heb jij behoefte aan de juiste steun en begeleiding? Dit is je kans. Jij als deskundige mediator weet als geen ander hoe belangrijk een goed scheidingstraject is. Met de juiste informatie en begeleiding breng jij rust en zekerheid. Die visie delen we. En precies daarom passen wij zo goed bij elkaar.

Spring op de rijdende trein van Scheiden met Aandacht. Want een goedlopende onderneming is binnen handbereik. We bieden ondersteuning op het gebied van marketing, opleiden, ondernemen en software. Daarnaast kun je gebruik maken van de expertise van ons zakelijke netwerk. Zo houd jij je bezig met wat ertoe doet: scheidingsbemiddeling.

Twijfel niet. Neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen