Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Hoe word ik mediator?

Wil jij ook mensen helpen familieconflicten succesvol op te lossen? Onze mediator legt aan je uit welke stappen je daarvoor het beste kunt doorlopen.

Hoe word ik mediator?

Mediator is een vrij beroep in Nederland. Er gelden dus geen opleidingsvereisten. Bij Scheiden met Aandacht hebben wij de kwaliteit van onze dienstverlening hoog in het vaandel staan. We adviseren je daarom om een basisopleiding mediation te volgen via een MfN-erkend opleidingsinstituut. Zo’n instituut wordt bij aanvang en om de vijf jaar tijdens een audit getest. Op die manier mag je ervan uitgaan dat je op een deskundige manier wordt voorbereid op het uitoefenen van dit beroep.

Als je de basisopleiding mediation succesvol hebt afgerond, het theorie-examen en assessment met goed resultaat hebt afgerond én je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag tonen, dan kun je je inschrijven in het MfN-register.

Specialisatie van mediation

Na het volbrengen van een mediation opleiding is het mogelijk om je in een aantal richtingen te specialiseren. Zo vergroot je jouw waarde als mediator. Daarnaast kun je je aansluiten bij verschillende mediator verenigingen.

In welke richtingen je je kunt specialiseren? De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. Denk aan business mediator, overheidsmediator, arbeidsmediator, mediator in strafzaken of familiemediator. Zo zijn we bij Scheiden met Aandacht gespecialiseerd in familiezaken, met name scheidingen en omgangszaken.

Wil jij ook mensen helpen om familieconflicten succesvol op te lossen? In de specialisatie Familie Mediation leer je alle kennis en vaardigheden om beide partijen naar een constructieve oplossing te begeleiden. Je verdiept je naast de psychologische en gedragswetenschappelijke kanten óók in de financiële en juridische aspecten van familieconflicten.

Word jij onze nieuwe franchisenemer?

Stel je even voor. Je hebt de opleiding MfN basismediation én familiemediation afgerond. En dan? Een gemiddelde zelfstandige mediator behandelt 17,5 dossiers op jaarbasis. Het vergt dan ook ondernemerschap om dit aantal te vergroten en een goede boterham te verdienen.

Heb jij behoefte aan de juiste steun en begeleiding? Dan is dit je kans. Want jij als deskundige mediator weet als geen ander hoe belangrijk een goed scheidingstraject is. Met de juiste informatie en begeleiding breng jij rust en zekerheid. Die visie delen we. En precies daarom passen wij zo goed bij elkaar.

 

Hoe word je mediator? Neem contact met ons op

Spring op de rijdende trein van Scheiden met Aandacht. Want een goedlopende onderneming is binnen handbereik. We bieden ondersteuning op het gebied van marketing, opleiden, ondernemen en software. Daarnaast kun je gebruik maken van de expertise van ons zakelijke netwerk. Zo houd jij je bezig met wat ertoe doet: scheidingsbemiddeling. Twijfel niet. Neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen