Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Ik wil scheiden, maar hij niet

Wat nu?

Geruime tijd hebben jullie samen lief en leed gedeeld. Maar de laatste tijd kost de relatie jou meer energie dan dat je er energie van krijgt. Je bent niet meer gelukkig met je partner en je verwacht dat je dat ook niet meer kunt worden. Jullie relatie heeft voor jou geen toekomst meer. Maar de ander is zich hier (nog) niet van bewust. Na lang wikken en wegen heb je besloten om te gaan scheiden en je vertelt dit aan je partner. Dan komt het... Ik wil scheiden, maar hij niet. Wat nu?

Ik wil gaan scheiden, maar mijn man wil niet weg

Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om te gaan scheiden en je partner hierover hebt ingelicht, kan de scheiding misschien voor jou niet snel genoeg in gang worden gezet. Bedenk daarbij wel dat jouw beslissing om te gaan scheiden niet van de ene op de andere dag is genomen. Er is een periode aan vooraf gegaan waarin je zelf ook weleens hebt getwijfeld of scheiden de oplossing is voor jullie problemen.

Vooral als jullie kinderen hebben slaat de twijfel in deze periode regelmatig toe of je je kinderen wel een scheiding kunt aandoen. Maar zo doorgaan wil je ook niet.

Bij een scheiding ga je door een rouwproces. Dat geldt voor zowel de partner, die de beslissing om te gaan scheiden heeft genomen, als voor de partner, die van de scheiding op de hoogte wordt gesteld. De rouwfases bij een scheiding zijn: Ontkenning, Woede, Onderhandelen, Depressie en Acceptatie.

Op het moment dat je je partner informeert over de scheiding kan het zijn, dat jij al aan het einde van het rouwproces zit en de scheiding snel wilt regelen. Echter, voor je partner start de rouwverwerking dan pas. Geef je partner de gelegenheid om zijn/haar eigen rouwproces door te maken. Dat bevordert het scheidingsproces en leidt tot betere afspraken tussen jullie.

"Scheiden is al lastig genoeg" Wij helpen.

Wat te doen als je wilt scheiden?

Wees duidelijk naar je partner als je echt geen toekomst meer ziet in jullie relatie. Als de zogenaamde scheidingsmelding duidelijk is gedaan, is het voor je partner ook makkelijker om deze te accepteren.

Als jullie beiden op het punt zijn, dat jullie de scheiding willen regelen, kan een mediator jullie begeleiden in het proces om goede afspraken te maken.

Netjes scheiden

Bij mediation hebben jullie het recht van zelfbeschikking. Dat betekent dat jullie in onderling overleg tot afspraken kunnen komen waar jullie beiden achter staan. Uiteraard mits deze afspraken uitvoerbaar zijn.

Zeker in het geval dat er kinderen zijn, is een goede verstandhouding na de scheiding tussen de ouders zeer wenselijk. Jullie kinderen overkomt de scheiding, zij hebben hier niet voor gekozen. Maar door als partners het ouderschap in te vullen, laten jullie de kinderen zien dat jullie er altijd beiden voor hen zult zijn. Daarbij is jullie scheiding voor de kinderen een voorbeeld van hoe mensen uit elkaar gaan. Laat het een voorbeeld zijn dat goed scheiden mogelijk is.

Scheiden met Aandacht. Wij helpen.

Kennismakingsgesprek

Wil je graag meer informatie over welke scheiding het beste past bij jullie situatie en meer informatie over de kosten? Plan dan gerust een persoonlijk kennismakingsgesprek in.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.