Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Kids & Zo en Sloompje Slak

Even kennismaken

Scheiden maakt op kinderen een grote indruk. Om hen zo goed mogelijk te helpen werken wij samen met diverse kinder- en jeugdtherapeuten. In de regio van Wessem werken wij onder andere samen met Claudia Hass, auteur van ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’, dramatherapeut en eigenaar bij Praktijk Kids & Zo.

Maak kennis met Claudia Hass

Ik ben Claudia Hass, auteur van ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’, dramatherapeut en eigenaar bij Praktijk Kids & Zo. Al vele jaren ondersteun ik, samen met mijn collega-therapeuten, kinderen en ouders bij scheiding. We doen dit middels de Sloompje Slak methode. De basis voor deze methode vormt het avontuur van Sloompje Slak. Dit avontuur heeft overeenkomsten met het ‘avontuur’ van je kind bij scheiding.

Waarmee kan ik jullie kind helpen?

Bij onze begeleiding staat het perspectief van het kind centraal. Dit betekent dat we op speelse, creatieve wijze op zoek gaan naar het verhaal/perspectief van je kind. Dit maken we vervolgens, mits de leeftijd van je kind dit toelaat, samen met je kind kenbaar aan jullie. Daarmee geven we je kind een duidelijke stem in het proces van scheiding en sporen we eventuele problemen (voortijdig) op.

Door je kind (op een speelse manier) inzicht te geven in thema’s als emoties, verandering, afscheid, opkomen voor jezelf en loyaliteitsconflict sterken we je kind in zijn proces als ‘kind met gescheiden ouders’.

Hoe kan ik jullie als ouders helpen?

Daarnaast help ik jullie als ouders om de situatie vanuit het perspectief van je kind te bekijken.  We staan stil bij aandachtspunten en valkuilen in je rol als gescheiden ouder. Je leert hoe je op een speelse en sensitieve manier in gesprek kunt gaan met je kind over de scheiding.

Hierbij geven we je een aantal concrete tools ter ondersteuning, zoals het Sloompje Slak boek, werkboek, emotiekaarten en de unieke Sloompje Slak Scheidingsknuffel.

Door samen te lezen, te tekenen en te praten over Sloompje Slak en waar mogelijk de vertaalslag te maken naar jullie eigen scheidingssituatie, versterkt de band tussen ouder en kind. Een ingrijpende gebeurtenis zoals scheiding ombuigen naar een mogelijkheid om de verbinding tussen ouder en kind te bekrachtigen, daar willen we jullie bij helpen. Scheiding is immers een proces van jullie samen.

Scheiden is al lastig genoeg. Wij helpen jullie kinderen door het eerste consult van een kindertherapeut- of coach te vergoeden.

Wat is mijn toegevoegde waarde?

Een scheiding is een verlieservaring. Een verlieservaring brengt een proces van rouw met zich mee.

Zowel voor je kind als voor jezelf. Waar scheiding en emotionele processen voor ons dagelijkse kost zijn, is dit voor jullie doorgaans niet het geval. Tel daar je eigen emotionele proces en de vele regelzaken bij op en concludeer dat je veel voor je kiezen krijgt.

Kinderen zitten midden in hun emotionele en persoonlijke ontwikkeling. Een dergelijke gebeurtenis heeft dan ook een grote impact. Het is voor kinderen niet vanzelfsprekend om zich te uiten en dit zonder slag of stoot te verwerken. Het gevoel van loyaliteit en hun afhankelijkheidspositie kunnen e.e.a. ook bemoeilijken.  Een steuntje in de rug van een onafhankelijke expert kan dan belangrijk zijn.

Kids & Zo helpt. Omdat je het niet alleen hoeft te doen.

Waarvoor kunnen jullie nog meer bij mij terecht?

Jullie kunnen ook voor overige zaken bij mij terecht, zoals:

  • Preventieve coaching voor ouder en kind bij scheiding
  • Individuele therapie voor kind bij scheiding
  • Individuele creatieve therapie wanneer je kind niet lekker in zijn vel zit. Denk hierbij aan onder andere aan angst, boosheid, slaapproblemen, rouw en verlies.

Kennismakingsgesprek

Wil je graag meer informatie over scheiden en/of onze samenwerking met kinder- en jeugdtherapeuten? Plan dan gerust een persoonlijk kennismakingsgesprek in.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.