Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Leesboek voor kinderen van gescheiden ouders

Wij helpen.

Als jullie gaan scheiden heeft dit impact op jullie kinderen. Als ouder proberen jullie de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen. Het ondersteunen van je kinderen kan op verschillende manieren. Je kan met de kinderen praten over de scheiding, je kan er voor zorgen dat de omgeving op de hoogte wordt gebracht van het feit jullie uit elkaar gaan zodat anderen jullie kinderen beter begrijpen, jullie kind laten begeleiden door een kindercoach, etc. Er zijn vele manieren waarop jullie de kinderen kunnen helpen. Kinderen vinden het ook prettig te ervaren dat zij niet de enige zijn in een scheidingssituatie. Zij kunnen steun ervaren van kinderen wiens ouders gescheiden zijn of door gewoon een kinderboek te lezen waarin een situatie wordt beschreven die voor hen herkenbaar is.

Scheiden met Aandacht voor het kinderboek Mijn vader woont in het tuinhuis van Jacques Vriens

Op 21 september 2020 komt er een boek van Jacques Vriens uit met de titel Mijn vader woont in het tuinhuis.

Wij zijn er heel erg trots op dat wij aan de totstandkoming van het boek van Jacques Vriens een bijdrage hebben mogen leveren. Wij willen alle kinderen maar ook ouders aanmoedigen dit boek te lezen. Om jullie al een beetje idee te geven waar het boek over gaat volgt hieronder een korte beschrijving van een situatie in het boek. De hoofdpersonen in het boek zijn de tweeling Lara en Joeri.

Een korte beschrijving uit het boek

Hun vader roept onverwacht tijdens het toetje: ‘We gaan scheiden.’

De tweeling Lara en Joeri reageren heel verschillend. Lara probeert het te begrijpen en Joeri is woedend. Hun ouders doen erg hun best om er géén vechtscheiding van te maken, maar dat mislukt. De twee kinderen willen niet kiezen en vertellen óm de beurt  hoe zij dit beleven. De emoties lopen hoog op. Maar gelukkig hebben ze veel gevoel voor humor. En op school  mogen ze alles even vergeten, want ze zitten in  groep acht en dat is een bijzonder jaar. En als echt uit de hand loopt, nemen Lara en Joeri zelf het heft in handen.

Hieronder volgt een gesprek tussen Laura en Joeri waaruit blijkt hoe verschillend zij reageren op de boodschap die vader hen brengt.

‘Je vertelt het niet! ’ riep ik tegen Joeri.
‘Dat doe ik wel!’ Met overdreven grote passen liep mijn broer door.
‘Doe nou niet zo eigenwijs, misschien komt het nog goed.’
We waren door het park op weg naar school. Het was herfst, de lucht was treurig grijs en ik dacht:  Echt echtscheidingsweer.

Ineens bleef Joeri staan en ik botste bijna tegen hem op. Hij draaide zich om: ‘Geloof jij het zelf, Lara? Ik deed net of ik hem niet begreep. Dat doe ik wel vaker als mijn broer weer één van zijn stomme buien heeft.  ‘Wat?’ vroeg ik.
‘Dat het goed komt, slome’ antwoordde Joeri.

 

Scheiden is al lastig genoeg. Wij helpen.

Wanneer te koop?

Het boek van Jacques Vriens is vanaf 21 september 2020 te koop.

Wij hopen dat dit boek jullie kinderen helpt bij de verwerking van de scheiding.

 

Kennismakingsgesprek

Staan jullie echter voor de keuze om te gaan scheiden en/of willen jullie graag meer informatie over onze werkwijze. Neem dan contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen