Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Je leven oppakken na de scheiding: 5 tips

Je leven oppakken na de scheiding gaat met vallen en opstaan. We geven je 5 tips voor een duwtje in de juiste richting.

Tip 1: kom erachter wat jij echt belangrijk vindt

Als je heel lang samen met iemand een relatie hebt gehad, is het mogelijk dat je je zelf een beetje bent kwijtgeraakt. Misschien heb je jezelf wel weggecijferd omdat je je zo vaak aanpaste aan de ander. Je leven oppakken na de scheiding  betekent ook dat je wat vaker voor jezelf gaat kiezen. Probeer erachter te komen wie je bent en wat jij zelf écht belangrijk vindt in het leven. Wat heb je altijd al eens willen doen? Wat zijn jouw interesses?

Tip 2: neem de tijd en de ruimte

Een onopgelost probleem leidt vaak opnieuw tot verlies. Neem daarom de tijd en de ruimte om de scheiding op een goede manier te verwerken. Durf  in de spiegel te kijken en na te gaan wat joúw aandeel is in de scheiding. Want je neemt tenminste één ding mee naar een toekomstige, nieuwe relatie: en dat ben jij, in hoogsteigen persoon. Word daarom eerst gelukkig met jezelf.

Tip 3: doe de dingen die jij leuk vindt

Je gaat je leven oppakken na de scheiding. Dat gaat met vallen en opstaan. Probeer te kijken naar de positieve gevolgen van de scheiding. Want nu je alleen bent, hoef je je niet aan te passen aan de ander en kan jij doen wat voor jou belangrijk is. Zet op een rijtje wat je leuk vindt en ga dit ook daadwerkelijk doén. Dat helpt.

Tip 4: zorg dat je onder de mensen komt

Een scheiding heeft ook invloed op jouw vrienden en kennissen. Misschien ben je na de scheiding het contact met sommige mensen verloren. Je leven oppakken na de scheiding gaat een stuk beter als je nieuwe mensen ontmoet. De één doet het makkelijker dan de ander. Wat voor type je ook bent, ga erop uit. Zorg dat je onder de mensen komt en maak contact.

Tip 5: durf ook alleen te zijn

Na een scheiding ben je misschien vaker alleen dan voorheen (ook al trek je er met regelmaat op uit). Je voelt je misschien wel wat eenzaam. Geef jezelf de tijd om hieraan te wennen. En dúrf alleen te zijn. Je gaat snel genoeg de waarde inzien van tijd voor en met jezelf. Alleen kun je ook gelukkig zijn.

 

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden en willen jullie hierover graag meer informatie? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in met één van onze deskundige mediators. Scheiden is lastig genoeg. Wij helpen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.