Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

5 redenen om te kiezen voor mediation bij een scheiding

Wij helpen.

Steeds minder mensen leggen de afspraken over hun scheiding in handen van een rechter. Momenteel wordt er in 6% van de gevallen een beroep gedaan op de rechter. En dat is niet gek. De meeste mensen willen een echtscheiding in goed overleg regelen. Mediation bij een scheiding is een middel om dat voor elkaar te krijgen.

Regel de scheiding in goed overleg en beslis mee over de afspraken die gemaakt worden. Een mediator helpt jullie daarbij.

Hoe mediation bij een scheiding werkt

Mediation bij een scheiding houdt in dat een bemiddelaar jullie inhoudelijk helpt bij de echtscheiding. Jullie worden aan de hand meegenomen en bespreken alle onderwerpen en mogelijkheden. Jullie maken een keuze, de mediator legt de gevolgen van die keuze aan jullie uit.

Vervolgens maken jullie over alles wat van jullie samen is. De mediator legt deze vast. In sommige gevallen is er niet veel te verdelen en zijn er geen kinderen in beeld. Een scheiding is dan relatief eenvoudig. In de praktijk blijkt dat er toch vaak wat meer bij een scheiding komt kijken. Bijvoorbeeld omdat er minderjarige kinderen zijn over wie afspraken gemaakt moeten worden, er sprake is van een koopwoning, er een erfenis of schenking is waar rekening mee moet worden gehouden, er huwelijkse voorwaarden zijn opgemaakt, er sprake is van een lijfrentepolis of er een eigen onderneming is.

Waarom mediation bij een scheiding een goed idee is

Het regelen van een echtscheiding is niet gemakkelijk. Bovendien willen jullie beiden een vechtscheiding voorkomen. Mediation bij een scheiding brengt de nodige voordelen met zich mee.

  1. Jullie hebben de controle. Samen bepalen jullie zelf wat jullie met elkaar afspreken. De mediator helpt jullie daarbij.
  2. Er is geen ellenlange procedure nodig. Jullie bepalen zelf de snelheid van de scheiding.
  3. Mediation bij een scheiding is goedkoper dan scheiden via een advocaat. Wij werken met een vast tarief. Zo komen jullie achteraf nooit voor verrassingen te staan.
  4. Elke situatie is uniek, ook die van jullie. Dat vereist specifieke afspraken. Een mediator is onafhankelijk en onpartijdig. Zij helpt jullie bij het maken van afspraken die bij jullie passen.
  5. Mediation bij een scheiding is informeler dan een juridische procedure. Jullie hoeven je dus niet te beperken tot juridische argumenten. Het gaat erom wat bij jullie past. Het is zelfs mogelijk om van de wet af te wijken, mits jullie goed kunnen beargumenteren waarom dat nodig is.
Mediation bij een scheiding | Scheiden met Aandacht

Scheiden met Aandacht

Zijn jullie overtuigd van mediaton bij een scheiding? Dan helpen wij jullie graag. Wij hebben aandacht voor alle zaken die een rol spelen in het scheidingstraject. We begeleiden jullie bij het complete plaatje, het is dus niet nodig om allebei op zoek te gaan naar een advocaat.

  • Scheidingsbemiddeling voor jullie allebei
  • Opmaken van documenten (convenant bijvoorbeeld)
  • Documenten indienen bij de rechtbank

Daarnaast werken we samen met diverse partners die jullie op andere vlakken kunnen ondersteunen. Denk aan een kindertherapeut die ervoor zorgt dat de kinderen geen trauma oplopen van de scheiding.

Kennismakingsgesprek

Meer informatie over mediation bij een scheiding? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met één van onze mediators!

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.