Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Mediation bij scheiden

Is dat nodig?

Als je gaat scheiden loopt in de meeste gevallen het hoofd over. Emoties spelen emoties een grote rol en weet je niet waar te beginnen. Mediation bij het scheiden helpt je deze turbulente tijd zo goed mogelijk door te komen en afspraken te maken die nu, én later van belang zijn.

Alles wat jullie samen hebben opgebouwd moet worden verdeeld. Hebben jullie kinderen? Dan moet je hier heel goede afspraken over maken. En wie blijft er eigenlijk in het huis wonen? Of moet de woning worden verkocht? Zijn jullie gezamenlijke vrienden straks ook nog wel jouw vrienden? Hoe reageert de omgeving op de scheiding? En, wat doet de scheiding met de kinderen? Je toekomst ziet er na de scheiding anders uit en dat brengt veel onzekerheid met zich mee. Mediation kan bij het scheiden enorm helpen alles op een rij te zetten.

Wat houdt mediation in?

We krijgen vaak de vraag of mediation wel nodig is, vaak denken mensen goed te weten wat zij met elkaar willen afspreken. En vaak is dat ook het geval, maar waarom is mediation bij het scheiden dan tóch zinvol?

  • We helpen bij inhoudelijk zaken. Als professional weten we precies wat er allemaal komt kijken bij een scheiding.
  • De afspraken die je maakt bij een scheiding, heeft fiscale consequenties. Dat kans is groot dat als je op eigen houtje afspraken maakt, die op fiscaal niveau een negatief gevolg hebben. De afspraak an sich kun jullie prima zelf maken, maar voor het inschatten van de consequenties is de kennis van een professional nodig.
  • We denken in oplossingen. En hierin zijn we behoorlijk creatief. Soms lijkt iets onmogelijk, maar dankzij onze ervaring, vakinhoudelijke kennis en creativiteit, kan iets wat jullie graag willen, misschien toch wél.
  • De alimentatieberekening maken we volgens Tremanormen. Dit is een berekening die ook de rechters hanteren. Het berekenen van alimentatie is maatwerk. De berekening bespreken we en jullie bepalen zelf wat hierover wordt afgesproken.
  • Alle afspraken omschrijven we, in juridisch kloppende taal, in het convenant en ouderschapsplan.
  • We helpen jullie houdbare afspraken te maken, zodat jullie een belangrijke periode in jullie leven goed kunnen afsluiten.
  • Als het nodig is, schakelen we een externe deskundigen in waarvan we wéten dat die goed werk levert. We werken samen met verschillende professionals. Hebben jullie zelf iemand waarmee je graag samenwerkt, zoals een hypotheekadviseur? Geen probleem, als dat jullie wens is, werken we daarmee samen.
  • Jullie hoeven niet zelf op zoek naar een advocaat, die het verzoek tot echtscheiding indient. We werken samen met een advocaat die dat voor jullie doet. We zorgen ook dat de echtscheiding wordt ingeschreven in het huwelijksgoederenregister.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie graag meer weten over mediation bij scheiden en wat wij voor jullie kunnen betekenen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in met één van onze deskundige mediators. Scheiden is lastig genoeg. Wij helpen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.