Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Mijn ouders gaan scheiden, wat nu?

Ontdek onze vijf tips

Wat kan ik doen als mijn ouders gaan scheiden?

Hebben je ouders je verteld dat ze gaan scheiden? Dan doet dat waarschijnlijk erg veel pijn. Heb je veel vragen en weet je niet waar je terechtkunt? Dan geven wij je een paar tips.

#1 Probeer er met iemand over te praten

Praten helpt. Dat kan met een vriend, een goede bekende of een professional. Op de website ‘ouders uit elkaar‘ vind je informatie die jou helpt!

#2 Geef jezelf de ruimte om verdriet te hebben

Het maakt niet uit hoe oud je bent, verdriet mag er zijn. Je hoeft je niet groot te houden voor je ouders of je omgeving. Het is logisch dat ook jij verdriet hebt om de scheiding en niet alleen je ouders.

#3 Geef je grenzen aan

Praat je vader soms lelijk over je moeder of andersom? Geef dan gerust je grenzen aan. Vraag je ouders hun woede niet te uiten waar jij bij bent. Dat doet jou immers verdriet en je houdt van hen allebei.

#4 Praat met je ouders over jouw gevoelens

Jouw ouders hebben veel verdriet en vergeten soms dat je als kind ook verdriet ervaart en de behoefte hebt dit met hen te delen. Bespreek jouw gevoelens met hun.

#5 Probeer onpartijdig te blijven

Ouders vragen vaak onbewust advies aan kinderen. Zeker als je al wat ouder bent. Het is niet goed als je ouders advies aan je vragen. Het dwingt jou namelijk om een kant te kiezen en dat wil je helemaal niet, toch? Probeer dus geen advies te geven.

Een overlegscheiding

Wil je als ouder de scheiding zo goed mogelijk regelen voor je kind(eren)? Ga dan voor de overlegscheiding. Wij helpen je graag bij het maken van onderlinge afspraken, uiteraard op een onafhankelijke wijze. Daarnaast wijzen we je op zowel juridische als fiscale consequenties van een scheiding. Doordat we samen afspraken maken, leggen we een goede basis voor de toekomstige ouderrelatie.

Gerelateerde artikelen