Last van relatiestress door Corona? | Scheiden met Aandacht.   

Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Relatiestress

door Corona

De beperkingen op het gebied van vrije tijd en werk hebben invloed op jullie relatie. Vanwege Corona belanden krijgen veel stellen last van relatiestress. Toch zijn er veel mogelijkheden van wat jullie wel samen kunnen ondernemen. Hoe kunnen jullie er een positieve draai aangeven?

Denk bij relatiestress in mogelijkheden

Het bezoeken van een pretpark, dierentuin, restaurant, festival, bioscoop of de schouwburg is helaas niet meer vanzelfsprekend. Door de Coronapandemie worden we gedwongen op zoek te gaan naar andere mogelijkheden van ontspanning.

Blíj́f dat doen en ben creatief. Ga lekker de natuur in voor een romantische picknick. Speel online een spel met vrienden of organiseer een familieborrel via beeldbellen. Elk mens heeft ontspanning nodig. Het is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je relatie. Denk in mogelijkheden en kijk naar wat wél kan.

Maak afspraken over het thuiswerken

Allebei thuiswerken met kinderen valt niet mee. Maar als je met elkaar goeie afspraken maakt, is ook hier for the time being een weg in te vinden. Het helpt bijvoorbeeld een werkschema te maken waarin duidelijk wordt wie op welk moment de rust krijgt om te werken. Wees ook niet bang om hulp te vragen. Zeker als jullie klein wonen en er te weinig ruimte is om te werken in combinatie met online lessen voor de kinderen, is het mogelijk hier met de school over te praten.

Nog een manier om het thuiswerken met kinderen te verzachten: probeer de situatie te accepteren zoals-ie nu is. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we roeien met de riemen die we hebben. Lukt het om goeie afspraken te maken? Dan daalt de relatiestress vanzelf. Ook in een uitzonderlijke (crisis)situatie weten jullie het samen te redden. Dat geeft extra vertrouwen voor de toekomst.

Blijf met elkaar praten om relatiestress te voorkomen

Lukt het jullie om de relatie op de rit te houden? Blijf toch met elkaar praten. Bespreek met elkaar wat jullie goed vinden aan de relatie en wat beter kan. Wat je waardeert aan de ander en wat niet. Dit is best spannend, maar het dwingt je tot openheid en je kwetsbaar op te stellen. Vraag elkaar of de relatie nog is wat je er van had verwacht toen je eraan begon. Een relatie krijgen is één ding, maar deze te behouden en onderhouden is het volgende. Door te blijven praten over jullie relatie, is het mogelijk tijdig bij te sturen. Voorkomen is beter dan genezen.

Vinden jullie het lastig om dit zelf te doen? Dan helpen we jullie graag. Wij werken samen met verschillende relatietherapeuten. Voorkom relatiestress tijdens de Coronapandemie.

Maar wat als de relatie niet meer werkt?

Als blijkt dat jullie relatie écht niet meer werkt, dan scheiden jullie wegen. We merken dat mensen de scheiding uitstellen vanwege Corona. Als jullie de knoop hebben doorgehakt, dan is het belangrijk er juist niet te lang mee te wachten. Dat vergroot namelijk de kans op een vechtscheiding. Voorkom dat de boel escaleert en zorg ervoor dat je nog goeie afspraken met elkaar maakt.

Gratis kennismakingsgesprek

Is het besluit genomen om te gaan scheiden? En willen jullie het in goed overleg regelen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met één van onze deskundige mediators. We hebben aandacht voor alle aspecten van een scheiding. Zo maken we samen duidelijke afspraken over de kinderen, de woning, het pensioen, het vermogen en de schulden, de onderneming, de alimentatie en de verdeling van de boedel. Scheiden is lastig genoeg. Wij helpen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen