Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Rouw na scheiding

Wij helpen.

Rouwen na een scheiding. Is dat niet een beetje overdreven? Nee, dat is het niet. Als je gaat scheiden start een rouwproces. Dat gebeurt ook als iemand overlijdt. Je raakt bij een scheiding ook iemand kwijt die een heel erg belangrijke rol in je leven speelt. Een scheiding laat dus een leegte achter. Wij helpen je.

Rouw na scheiding | Scheiden met Aandacht

Je valt voor je gevoel in een diep gat

Als je uit elkaar gaat realiseer je je meestal pas wat je partner voor jou betekende. Je wordt je bewust van zijn of haar gedragingen. Zowel de kleine dingen als de grote dingen van je partner vallen nu extra op, want ze zijn er niet meer. Als je partner wegvalt, besef je hoe je al die tijd als tweefront hebt geleefd en gedacht. Je mist de manier waarop hij of zij zich kon gedragen in bijvoorbeeld het huishouden. Subtiele dingen die je dagelijkse leven bepaalden, zijn dan ineens verdwenen. Dat is het moment waarop je merkt dat je leven nooit meer hetzelfde is.

Rouwen na een scheiding komt bijna altijd voor. Wij zien vaak dat mensen die uit elkaar gaan hun verdriet moeten verwerken. In één keer staat hij of zij er alleen voor. In enkele gevallen kunnen deze mensen terugvallen op hun sociale omgeving en schoonfamilie, maar helaas gebeurt dat niet altijd.

Een scheiding is een heftige situatie die ook het leven van betrokkenen op z’n kop kan zetten. Rouwen en scheiden is niet makkelijk.

Het verwerken van een scheiding

Er gaat van alles door het hoofd: ‘Wie blijft in het huis wonen?’ of ‘Hoe moet het straks met de kinderen?’ of ‘Kunnen we alles straks nog wel betalen?’ Zeker voor degene die niet koos om te scheiden, geldt dat je dan met verdriet kan achterblijven. Rouwen en scheiden is niet makkelijk.

Rouwen om de scheiding

Net als bij een sterfgeval is het belangrijk dat je je rust neemt bij de scheiding. Rouwen om een scheiding kost tijd. Neem hier dan ook de tijd voor. Denk in stapjes. Probeer elke keer een beetje meer te accepteren dat je wat verloren hebt. Kijk naar de toekomst. Misschien begin je wel helemaal opnieuw. Denk hierbij aan een nieuw huis, met nieuwe vrienden, buren of (schoon)familie. Alles op zijn tijd. Geef je verlies een plek, neem tijd om te rouwen en houdt moed voor de toekomst.

We helpen jou de scheiding te verwerken en waar nodig verwijzen we je door naar een expert. Het scheidingstraject is onderverdeeld in verschillende stappen. Wij vertellen in begrijpelijke taal wat iets betekent, welke keuzes er zijn en wat de gevolgen (o.a. juridisch en fiscaal) daarvan zijn. Wij nemen je mee aan de hand en zorgen ervoor dat er goede afspraken worden gemaakt. Zo komen jij en je partner beiden met een goed resultaat uit de scheiding.

Een kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar meer informatie en tips over rouwen na een scheiding? Neem gerust contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen