Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Scheiden, en dan?

Wij helpen.

Als je hebt besloten te willen scheiden, dan komt er veel op je af. Er zijn namelijk niet alleen (hevige) emoties. Je moet ook praktische zaken regelen. Denk aan goede afspraken over de kinderen. Maar ook aan onderwerpen als het huis, de belasting én het pensioen. Hoe pak je dit goed aan?

Rust en duidelijkheid

Scheiden, en dan? Het is belangrijk om allereerst rust te bewaren en de scheiding stap voor stap aan te pakken. Een deskundige mediator helpt je hierbij. Een mediator brengt structuur én geeft inzicht en advies over inhoudelijke zaken die bij een scheiding komen kijken. Op die manier weten jullie zeker dat er geen zaken over het hoofd gezien worden. Zo komt er rust en duidelijkheid.

7 stappen die bij een scheiding

Heb je besloten te willen scheiden? Dan zijn dit de zeven (grote) stappen die je bij een scheiding maakt.

 1. Vertel het aan je partner
 2. Vertel het samen aan de kinderen én aan jullie directe omgeving
 3. Zoek de juiste hulp voor jullie scheiding
 4. Maak duidelijke afspraken over de financiën
 5. Maak samen goede afspraken over de kinderen
 6. Dien het verzoekschrift tot echtscheiding in bij de rechtbank
 7. Schrijf tot slot de scheiding in bij de gemeente

Wat betekent een mediator voor jullie?

Bij een scheiding verloopt de communicatie soms stroef. Emoties als onbegrip, wantrouwen, angst en onzekerheid spelen hierbij vaak een rol. Een mediator heeft hier veel ervaring mee en helpt jullie om in goed overleg afspraken te maken. Ondanks alle emoties. Denk aan afspraken over belangrijke onderwerpen als de kinderen, de woning, het vermogen, de schulden en de partner- of kinderalimentatie. Een onafhankelijke partij die professionele hulp biedt is niet alleen heel waardevol op het moment zelf, maar ook in de toekomst.

Ondersteuning bij de scheiding

Scheiden, en dan? Bij Scheiden met Aandacht staan we voor je klaar. Zo maken we bijvoorbeeld een alimentatieberekening op basis van de Tremanormen. Ook stellen we het convenant en ouderschapsplan voor jullie op. We zorgen er tevens voor dat het verzoekschrift door een advocaat wordt ingediend bij de rechtbank. Én we regelen dat de scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente. Wij ontzorgen je van A tot Z.

Soms is het zinvol om extra specialisten in te schakelen. Wij werken samen met een aantal vertrouwde partijen. Denk aan extra ondersteuning bij:

 • Sociale en emotionele aspecten, óók voor jullie kinderen
 • Aankoop, verkoop of behoud van de woning
 • Aangifte inkomstenbelasting
 • Het aanvragen van toeslagen en/of wijzigen van de voorlopige aanslag
 • Het in kaart brengen van het pensioen na de scheiding
 • Wijzingen van verzekeringen

Online scheiden

Willen jullie de scheiding graag helemaal zelf regelen? Maar wél met de zekerheid dat er geen zaken over het hoofd worden gezien? Dan is online scheiden een goede optie. Wil je hierover meer informatie ontvangen? Bekijk dan deze pagina.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie graag meer weten over mediation bij scheiden? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met één van onze deskundige mediators. Scheiden is lastig genoeg. Wij helpen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.

  Gerelateerde artikelen