Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Scheiden en relatietherapie

Wij helpen.

Scheiden van elkaar is één van de heftigste gebeurtenissen in iemands leven. In de meeste gevallen gaat er een heel traject aan vooraf. In de fase voor de scheiding zoekt men vaak hulp van een relatietherapeut. Voordat je kiest om te scheiden wil je zeker weten dat dat nog de enige optie is. Een relatietherapeut kan jullie daar bij helpen. Als jullie kinderen hebben, dan vereist een scheiding veel van jullie als ouders. Hoe houden jullie de ouderrelatie goed? Om die ouderrelatie goed te houden is hulp in sommige gevallen onontbeerlijk. Scheiden met Aandacht werkt onder andere samen met Jeanine Nass van Relatiebegeleiding CoachingNu. Jeanine kan jullie begeleiden voor, tijdens en na de scheiding. In deze blog stelt Jeanine zich graag aan jullie voor.

Scheiden en dan?

Als jullie gaan scheiden dan komt er veel op jullie af. Het proces van scheiden kan veel verdriet en/of angst met zich meebrengen. De situatie een plek leren geven en een nieuwe weg inslaan voor jezelf is je ultieme wens. Op een respectvolle manier uit elkaar gaan, heeft hier een positieve invloed op.

Soms lukt het niet om samen te praten of op een respectvolle manier met elkaar te communiceren. Hierbij kan het helpend zijn om in gesprek te gaan met een onafhankelijk persoon, waarbij er oog is voor beiden partijen.

Er kunnen tijdens een (mogelijke) scheiding verschillende vragen naar voren komen.

  • Ik twijfel over de relatie. Is scheiden de oplossing?
  • Hoe vertel ik mijn partner dat ik wil scheiden?
  • Ruzie, spanningen, conflict: Hoe kunnen we in contact blijven met elkaar om alles goed te regelen?
  • Ik kan mijn partner wel iets aandoen. Hoe communiceer ik met hem/haar?

Scheiden is al lastig genoeg Wij helpen.

Zijn er kinderen betrokken?

Een goede samenwerking tussen ouders blijkt de negatieve effecten van een scheiding op kinderen te verkleinen.

  • Hoe pakken we dit zo goed mogelijk aan?
  • Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?
  • Hoe kunnen we de kinderen er op een zo goed mogelijke manier bij betrekken, zonder dat zij schade oplopen?

Voorbeeld uit de praktijk

De vrouw ervaart twijfels in de gevoelens voor haar partner. Haar gevoelens lijken er niet meer te zijn en ze vraagt zich af of dit terug zal keren. Ze wil graag investeren om dit samen met haar partner te onderzoeken, vooral voor de kinderen. Haar man wil er alles aan doen om het huwelijk te redden. De hulpvraag voor het traject dat gestart wordt luidt: Is relatieherstel mogelijk?

Werkwijze van Coaching.NU

Samen onderzoeken we de patronen in de relatie. Hoe wordt er met elkaar gecommuniceerd en welke kansen voor groei zijn aanwezig? Daarnaast is het van belang om na te gaan of er ruimte is om het vertrouwen opnieuw terug te vinden in elkaar. Aan de hand van de inzichten die hieruit voortvloeien, zal er voor beiden helderheid ontstaan of het mogelijk is de relatie te herstellen.

Een eventueel individueel traject kan waardevol zijn om dit op persoonlijk vlak verder uit te diepen.

Een klantervaring

“Je bent onbevooroordeeld naar beide partners toe wat meteen een veilig gevoel geeft.

Je sluit aan bij de belevingswereld van zowel gevoelsmensen als mensen die vanuit de ratio reageren. Je weet heel goed concreet en neutraal samen te vatten wat wij in onze emotie proberen te vertellen tegen elkaar.

én misschien wel het sterkste: je maakt onze kwaliteiten zichtbaar, waardoor we hier zelf weer in geloven en dit ook kunnen zien van onszelf en van elkaar.”

Over mij

Ik ben Jeanine Nass, iemand die positief in het leven staat met een open vizier en bij anderen betrokken is. Ik word intuïtief gedreven in mijn waarneming en heb een sterke analytische blik. Met hart voor de medemens zal ik mijn eigen levenservaring meenemen in de coachtrajecten. Ik bied zowel individuele coaching als coaching van stellen aan.

De begeleiding start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek (half uur), waar geen kosten aan verbonden zijn. Dit gesprek is bedoeld om kennis te maken, door te spreken wat ik voor jullie kan betekenen en hoe de begeleiding van mij eruit kan zien. Hebben jullie vertrouwen in mij, dan kunnen jullie besluiten de begeleiding op te starten. Gemiddeld duurt een relatieconsult 1,5 uur.

Ik ben werkzaam in de regio Roermond onder de naam CoachingNu.
www.coachingnu.info.

Kennismakingsgesprek

Wil je graag meer informatie over scheiden en/of onze samenwerking met een relatietherapeut? Plan dan gerust een persoonlijk kennismakingsgesprek in.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen