Scheiden in tijden van Corona | Scheiden met Aandacht   

Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Scheiden in tijden van Corona (Covid-19)

Wij helpen.

Scheiden in tijden van Corona, kan dat wel? Zeker. Ondanks de maatregelen rondom het Corona virus/Covid-19 kunnen wij jullie hierin begeleiden. We vertellen jullie hoe.

Scheiden in tijden van Corona | Scheiden met Aandacht

Scheiden in tijden van Corona: fysieke afspraken

Het is mogelijk om een afspraak in te plannen en op die manier de scheiding in gang te zetten. Een afspraak kan bij jullie thuis plaatsvinden of bij ons op kantoor. Ook is het mogelijk om een afspraak in te plannen via beeldbellen.

Bij een fysieke afspraak volgen wij de volgende richtlijnen van het RIVM:

  • We schudden geen handen
  • We houden 1,5 meter afstand tijdens het gesprek
  • We werken zoveel mogelijk thuis
  • We passen social distancing toe
  • We komen alleen in contact met andere mensen indien het echt noodzakelijk is

Voorafgaande aan een fysieke afspraak neemt de scheidingsbemiddelaar telefonisch contact met jullie op om te bespreken of jullie en zij zelf geen symptomen hebben.

Beeldbellen is een goed alternatief voor een fysieke afspraak. Samen met de scheidingsbemiddelaar kunnen jullie bespreken of dat een optie is voor jullie en hoe jullie de afspraak in willen vullen.

Scheidingsbemiddeling via beeldbellen

Voorafgaande aan de afspraak ontvangen jullie van de scheidingsbemiddelaar een link per e-mail, waarmee het beeldbellen tot stand gebracht kan worden.  Jullie hoeven hiervoor dus geen aparte app te installeren.  Wel moeten jullie beschikken over een computer,  telefoon of tablet met een camera in microfoon.

Natuurlijk verloopt een afspraak via beeldbellen anders dan een fysieke afspraken. Het vraagt iets meer van jullie en van de scheidingsbemiddelaar. Het is belangrijk dat alle benodigde stukken welke besproken worden tijdens de afspraak vooraf met elkaar gedeeld worden ter voorbereiding.

Het kan ook zo zijn dat wij tijdens het traject gebruik maken van de combinatie van fysieke afspraken met beeldbellen.  Dit alles uiteraard in overleg met jullie. Het belangrijkste vinden wij dat jullie ervaren dat er aandacht is voor jullie persoonlijke situatie, jullie alle informatie op een goede manier tot jullie kunnen nemen, jullie een juiste afweging kunnen maken en tot heldere en concrete afspraken kunnen komen. Alleen op die manier kunnen jullie achteraf met een goed gevoel terugkijken op het traject met de scheidingsbemiddelaar.

Hoe zit het met de rechtbankprocedure?

De Rechtbank behandelt gelukkig nog steeds verzoekschriften die gezamenlijk en schriftelijk worden ingediend bij een (echt)scheiding.

Als jullie het convenant en/of ouderschapsplan hebben getekend, dan stellen we het gemeenschappelijke  verzoekschrift op. De advocaat stuurt vervolgens alle benodigde stukken op naar de Rechtbank. Ondanks dat de Rechtbanken voor openbare zittingen gesloten zijn, vinden schriftelijke procedures wel doorgang. Dit is tevens een groot voordeel van het regelen van jullie scheiding via een scheidingsbemiddelaar.

Het kan zijn dat de Rechtbankprocedure iets langer duurt dan normaal, maar het belangrijkste is dat de beschikking wel afgegeven wordt en de scheiding ingeschreven kan worden in het register van de burgerlijke stand. Op die manier kunnen jullie je richten op je toekomst.

Gerelateerde artikelen