Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Scheiden of blijven

Welke keuze maak jij? Wij helpen.

Twijfel je over je huwelijk? Bijvoorbeeld omdat je in een onzekere tijd zit? Dan vraag je je vast regelmatig af wat je het beste kunt doen: scheiden of blijven. Wij proberen je een handje te helpen. Lees snel verder.

Scheiden of blijven: in de relatie blijven

Als je op dit moment twijfelt tussen scheiden of blijven, probeer dan eens van een afstand naar je relatie te kijken. Wij begrijpen dat dat best lastig is als je er middenin zit. Het kan je echter wel inzichten geven. Stel jezelf bijvoorbeeld eens vragen als:

  • Wat vind ik leuk aan mijn partner?
  • Maken we nog plezier samen?
  • Voel ik me fijn bij mijn partner?

Beantwoord je deze vragen positief?

Dan zit jullie relatie in de kern waarschijnlijk goed. Echter kan het wel zo zijn dat er iets is wat een weerslag heeft op jullie relatie. Soms komen stellen samen uit deze situatie. Hoe? Door het voeren van goede maar ook confronterende gesprekken. In andere gevallen is er hulp nodig van een relatietherapeut. Wat er op jullie ook van toepassing is: ga het aan als je in je relatie wilt blijven.

Scheiden of blijven: de relatie beëindigen

Heb je de vragen negatief beantwoord? Dan kan dit erop duiden dat jullie relatie al een langere tijd niet meer goed zicht. Wellicht is er iets voorgevallen: de bekende druppel om dan toch echt te scheiden in plaats van samen te blijven. Als je zeker bent dat jullie relatie geen toekomst meer heeft, wacht dan niet te lang om dit aan je partner te vertellen. De spanning kan namelijk hoog oplopen als er zaken niet uitgesproken worden.

Kies jij voor scheiden of blijven?

De manier waarop mensen scheiden of blijven heeft een grote invloed op hoe zij hierna met elkaar omgaan. Ga je uit elkaar en wordt de scheiding in onderling overleg goed geregeld? Dan staan mensen vaker positief tegenover de gemaakte afspraken en worden deze beter nageleefd. Als een rechter afspraken oplegt, kan het zomaar uitlopen op een jarenlang getouwtrek tussen advocaten. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

Besef dat je er niet alleen voor staat tijdens deze moeilijke periode van scheiden. Als mediator begeleiden wij jullie door het gehele proces, waarin ook ruimte is om emoties te delen. Vind je het extra moeilijk om te scheiden in plaats van te blijven? Realiseer je dan wat de gevolgen zijn als je langer bij elkaar blijft en wat dat gaat doen met jullie verstandhouding. Zeker als je aan elkaar verbonden blijft door de kinderen.

Kennismakingsgesprek

Heb je nog moeite met de keuze scheiden of blijven? Of willen jullie een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact op met één van onze mediators. Scheiden is lastig genoeg. Wij helpen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.

    Gerelateerde artikelen