Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Scheiden of blijven? Welke keuze maak jij?

Wij helpen.

We leven momenteel in een vreemde tijd. We worden verplicht om thuis te werken, om onze sociale contacten te beperken en we zijn thuis onderwijzers voor onze kinderen. Er wordt enorm veel van je gevraagd en een beroep gedaan op je flexibiliteit. Als je relatie al niet zo goed is, kan dit de bekende druppel zijn. Maar kun je in deze onzekere tijd wel scheiden of blijf je bij elkaar om er nog maar het beste van te maken? Dit zijn vragen die bij je op kunnen komen.

Scheiden is lastig genoeg Wij helpen.

In de relatie blijven

Als je op dit moment in een dergelijke situatie zit, probeer dan eens van een afstand naar je relatie te kijken. Dat is best lastig als je er midden in zit, maar het kan je wel inzichten geven. Stel jezelf eens vragen als:

  • Wat vind je leuk aan je partner?
  • Maken jullie nog plezier samen?
  • Voel je je fijn bij je partner?

Als je deze vragen positief kunt beantwoorden, dan kan het zijn, dat de huidige situatie in Coronatijd zijn weerslag heeft op jullie relatie, maar dat het in de kern nog goed zit. Er is dan alles voor te zeggen om in je relatie te blijven en eraan te werken. Soms komen stellen er samen uit, door het voeren van goede, maar ook confronterende gesprekken. In andere gevallen hebben zij hulp nodig van een relatietherapeut, die ze kan helpen. Wat er op jullie ook van toepassing is, ga het aan als je in je relatie wilt blijven.

Scheiden

Als je de vragen alleen negatief kunt beantwoorden, dan kan dit erop duiden, dat het in jullie relatie al langere tijd niet meer goed zit en dat wat er nu gebeurt de bekende druppel is om te scheiden. Als je ervoor jezelf uit bent dat jullie relatie geen toekomst meer heeft, wacht dan niet te lang om het je partner te vertellen. Zeker in tijden waarin je veel samen thuis bent kan de spanning enorm oplopen, als er zaken niet uitgesproken worden.

De manier waarop mensen scheiden heeft een grote invloed op hoe zij na de scheiding met elkaar omgaan. Wordt de scheiding in onderling goed overleg geregeld, dan staan zij vaker positief tegenover de gemaakte afspraken en worden deze beter nageleefd, dan wanneer de afspraken worden opgelegd door een rechter, na vaak een jarenlange touwtrekkerij tussen de advocaten.

Besef dat jullie niet alleen door de moeilijke periode van scheiden hoeven. Als mediator begeleiden wij jullie door het gehele proces, waarin zeker ook ruimte is om emoties te delen. En ook al lijkt het nu extra moeilijk om te scheiden, realiseer je wat de gevolgen zijn als je langer bij elkaar blijft en wat dat gaat doen met jullie verstandhouding. Zeker als je aan elkaar verbonden blijft door de kinderen.

Kennismakingsgesprek

Hebben jullie vragen over scheiden of willen jullie een gratis kennismakingsgesprek inplannen, neem dan contact op met een van onze mediators. Scheiden is lastig genoeg. Wij helpen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.    Gerelateerde artikelen