Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Het scheidingsconvenant herzien: zo werkt het

Eenmaal gescheiden verdwijnt een convenant of ouderschapsplan vaak in een map, kast of lade en wordt er niet meer naar omgekeken. Maar is dit wel verstandig? Als de situatie verandert, is dat een reden om het bestaande convenant of ouderschapsplan te herzien. En misschien ook wel een (nieuw) mediationtraject op te starten.

Herberekening partner- en/of kinderalimentatie

Er zijn allerlei situaties wanneer het verstandig het scheidingsconvenant te herzien. Situaties die juist vaak na een scheiding voorkomen. Denk aan:

  • Een verhuizing. Die kan impact hebben op de zorgverdeling voor jullie kinderen en daarmee ook op de zorgkorting en de kosten van de kinderen in de eigen huishouding.
  • Meer of minder gaan werken, werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. Dan is het verstandig de partner- en kinderalimentatie opnieuw te berekenen.
  • Gewijzigde hoogte van ontvangen toeslagen of juist minder teruggave op de te betalen partneralimentatie.
  • Andere woonlasten.

Dit zijn maar een paar voorbeelden om aan te geven dat het belangrijk is om regelmatig het scheidingsconvenant erbij te pakken en te herzien waar nodig. Wij helpen graag als jullie dit beiden willen.

Samenwerkende partners

Los van het herzien van het scheidingsconvenant zijn er misschien nog andere onderwerpen waarbij jullie onze hulp wellicht nodig hebben.

Misschien herkennen jullie één of meerdere van deze situaties?

  • Sinds de scheiding proberen jullie zo goed als mogelijk de draad weer op te pakken. Maar toch hebben jullie kinderen last van de scheiding. Onze ervaring is dat de meeste kinderen dit niet proberen te laten merken. Zij weten dat jij als ouder ook verdriet hebt en willen je daarom niet belasten met hun verdriet. We werken samen met verschillende therapeuten in Limburg en Brabant die jullie en jullie kinderen hierin graag begeleiden.
  • Verzekeringen zijn vaak een ondergeschoven kindje. Een scheiding is vaak een moment om alle verzekeringen weer eens onder de loep te nemen. Wil je weten bij welke verzekeraar je het beste verzekerd bent? Of wil je graag advies over verzekeringsmogelijkheden?
  • Hulp nodig bij dagelijkse bankzaken, belastingadvies, hypotheekadvies of het verkoopklaar maken van de woning?

Check onze partnerpagina met vertrouwde partners waarmee we samenwerken. Stuk voor stuk partners die jullie ook ná de scheiding kunnen helpen.

Vrienden voor vrienden actie

We merken dat steeds meer mensen bij ons terechtkomen via iemand die we hebben geholpen met een scheiding. We zijn hier erg dankbaar voor en dat waarderen we enorm. Denk jij erover om een vriend of vriendin naar ons door te sturen? En mogen wij hen begeleiden met de scheiding? Dan willen we je daarvoor graag bedanken. Je ontvangt dan van ons een cadeaubon van bol.com ter waarde van 50 euro. En jouw vriend of vriendin krijgt een korting op het all-in tarief van 50 euro.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie graag meer weten over het herzien van je scheidingsconvenant? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met de deskundige mediators van Scheiden met Aandacht. Scheiden is lastig genoeg. Wij helpen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht® voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.