Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht

Snel scheiden?

4 tips

Snel scheiden kan eenvoudig en op een goede manier met behulp van een deskundige mediator van Scheiden met Aandacht. Meer weten? Lees dan even verder.

Zo snel mogelijk scheiden

Scheiden is niet alleen een zakelijk, maar ook een emotioneel proces. Er zijn afspraken nodig over jullie gezamenlijke bezittingen en schulden, de kinderen, alimentatie en pensioen. Dat is niet eenvoudig. Als jullie de kennis niet in huis hebben om de scheiding te regelen, staan wij voor je klaar. Onze mediator begeleidt het scheidingsproces van begin tot eind. We hebben de juiste fiscale en juridische kennis, daarnaast weten we wanneer er andere deskundigen ingeschakeld moeten worden. Zonder hulp verloopt een scheidingstraject vaak langzaam en daar zijn jullie niet bij gebaad. Een mediator gaat voor een vlotte afhandeling van de scheiding.

Tips om snel te scheiden

Een vlotte scheiding is zeker te realiseren. Er zijn een aantal tips om jullie te helpen, namelijk:

  1. Ga voor een goede communicatie tussen jou en je ex-partner. Hoe meer jullie op één lijn liggen, hoe beter.
  2. Hebben jullie geen kinderen en koopwoning? Ga dan voor online scheiden.
  3. Zijn er wel kinderen, een koopwoning en misschien wel een bedrijf in the picture? Kies dan voor mediation. Bij ons duurt dat gemiddeld drie maanden.
  4. Zorg ervoor dat jullie allebei weten wat jullie willen. Zonder input komt er namelijk geen output. De mediator heeft jullie allebei nodig om het scheidingsproces zo snel mogelijk te doorlopen.

Mediation en een kennismakingsgesprek

Willen jullie in goed overleg uit elkaar? Plan dan meteen een kennismakingsgesprek met ons in. Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseert de mediator de situatie. Vervolgens ontvangen jullie een tijdsindicatie. Na het tekenen van de opdracht evenals de mediationovereenkomst is het van belang dat jullie de benodigde documenten naar ons opsturen. Op die manier dragen jullie bij aan een vlotte afhandeling van de scheiding. Onze mediator bereidt zich voor op de gesprekken waardoor alle vervolggesprekken gestructureerd verlopen. Gemiddeld duurt een scheiding via ons drie maanden.

Gerelateerde artikelen