Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Ik ben verliefd tijdens de scheiding

Help!

Ik ben verliefd tijdens mijn scheiding, wat nu?

Een scheiding heeft veel impact en gaat gepaard met emoties. Tijdens een scheiding maak je namelijk veel keuzes en beslissingen. Je sluit immers een fase van je leven af en je gaat je richten op de toekomst. Ben je tijdens de scheiding ook nog eens verliefd? Dan kan het extra lastig zijn om besluiten te nemen. De mediator van Scheiden met Aandacht helpt jullie hierbij.

Hoe werkt dat als je verliefd bent tijdens de scheiding?

Je partner is hiervan op de hoogte. Het vertrouwen is enorm geschaad en toch wil je graag in goed overleg scheiden. Ben je verliefd tijdens de scheiding? Dan zit je deels in op een roze wolk en deels in een rouwproces. Dat geeft uiteraard een dubbel gevoel bij jou, maar ook bij je toekomstige ex-partner. Jouw toekomstige ex-partner voelt immers zich aan de kant gezet, niet gehoord en bedonderd. Om in goed overleg te scheiden, is het belangrijk rekening met elkaar te houden.

De juiste afspraken maken

Tijdens de mediation is er ruimte voor jullie emoties. Het is belangrijk dat ieder zijn eigen verhaal kan vertellen. Op die manier wordt er naar elkaar geluisterd. En ontstaat vervolgens begrip bij de ander. Wij begeleiden deze gesprekken voor jullie. Samen werken we aan een basis van vertrouwen. Om zo tot goede afspraken te komen. De mediator legt de gevolgen van keuzes aan jullie uit. Het is namelijk belangrijk om weloverwogen keuzes te maken. Keuzes waarop jullie allebei later met een goed gevoel terugkijken.

Scheiden van een partner die verliefd is

Hoe ervaart een toekomstige ex-partner die verliefdheid? Uiteraard is elke situatie anders. Iedereen ervaart een dergelijk proces op een eigen manier. Wat wij vaak zien is dat de toekomstig ex-partner denkt:

  • Ik dring niet meer tot hem of haar door
  • Het lijkt wel alsof ik niet meer besta
  • Ik zie dat mijn partner een schuldgevoel heeft
  • Het lijkt wel alsof ik alles alleen moet doen

Daarnaast zien we veel boosheid en verdriet in dergelijke situaties.

Tips voor de verliefde partner

Ben jij degene die verliefd is tijdens de scheiding? Hou dan rekening met een aantal zaken. We geven je enkele tips.

  • Plaats geen berichten en foto’s van jou en je nieuwe liefde op social media
  • De nieuwe liefde is voor jou vertrouwd, maar voor je toekomstige ex een indringer. Hou daar rekening mee
  • Zijn er kinderen? Realiseer je dan dat zij eerst de scheiding dienen te verwerken voordat er (emotioneel) plaats is voor een nieuwe relatie
  • Besef dat jullie beiden niet jezelf zijn en dat dit tijdelijk is
  • Heb respect voor elkaar en gun elkaar de tijd om de boosheid en het verdriet te verwerken
  • Neem indien mogelijk iets meer afstand van elkaar tijdens het scheidingstraject

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie graag goed begeleid worden bij de scheiding? Voor jullie, maar ook voor de kinderen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met ons in. Scheiden is al lastig genoeg. Wij helpen.

Gerelateerde artikelen