Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Waarom scheiden soms beter is

De mediator van Scheiden met Aandacht legt uit waarom scheiden soms beter is.

Waarom scheiden soms beter is

Je bent geen relatie aangegaan om deze te beëindigen. Als je niet gelukkig bent en je hebt alles geprobeerd om je relatie te redden, dan is scheiden de enige uitweg. Scheiden is spannend, want je laat los wat vertrouwd voor je is. Scheiden vergt moed en lef. Je gaat immers een onzekere tijd tegemoet. Gelukkig kent scheiden ook voordelen. En goed scheiden is mogelijk met behulp van een deskundige mediator van Scheiden met Aandacht.

5 voordelen van een scheiding in een onhoudbare situatie

#1 Scheiden is gezonder

Leven in een stresssituatie is niet gezond. Relatiestress uit zich niet alleen in de privé situatie maar ook in je nabije omgeving, zoals bij vrienden en op het werk. Als stress te lang aanhoudt, is het slecht voor je mentale – en fysieke gezondheid. Je kan er allerlei klachten door ontwikkelen.

#2 Door te scheiden krijg je de regie terug over je leven

Door te scheiden krijg je de mogelijkheid je leven weer in te richten zoals jij dat wilt. Hierdoor kan jij jouw aandacht weer richten op jezelf. Je bepaalt zelf wat jij belangrijk vindt en waar jij blij van wordt. Hierdoor krijg je weer positieve energie.

#3 Scheiden is beter voor de kinderen

Als er thuis altijd spanning is, is dat niet goed voor de kinderen. Kinderen kunnen zich in zo’n situatie niet goed ontwikkelen. De kans is groot dat zij op termijn psychische klachten krijgen. Kinderen hebben behoefte aan geborgenheid en een veilige omgeving. Door te scheiden, laat je hen zien dat je het heft in eigen handen neemt, ook al is dit heel erg moeilijk. Je laat de oude situatie los om er uiteindelijk beter van te worden. Zij zien dat je in een moeilijke situatie er het beste van probeert te maken en dat geef jij jouw kinderen in de opvoeding van hun mee. Als ouder ben jij namelijk het voorbeeld voor jouw kinderen. Bovendien is een gelukkige ouder ook een betere ouder.

#4 Scheiden is een opluchting

Als je aandacht en genegenheid mist van je partner kan scheiden een opluchting zijn. Je verdient namelijk een partner die er voor je is en voor je wilt gaan.

#5 Goed scheiden levert inzichten op

Als jullie in goed overleg via een mediator scheiden, levert dit vaak nieuwe inzichten op. Tijdens het scheidingsbemiddelingstraject gaan jullie in overleg onder begeleiding van de mediator afspraken maken over alles wat van jullie samen is. Jullie gaan dus met elkaar in gesprek. Tijdens deze afspraken krijgen jullie de gelegenheid met elkaar te praten. De mediator leidt deze gesprekken in goede banen. Hierdoor ontstaat vaak begrip voor de ander. Daarnaast leidt dit tot zelfinzicht. Hoe beter je je zelf kent, des te kleiner is de kans dat je opnieuw in jouw valkuilen trapt.

De mediator van Scheiden met Aandacht heeft ook aandacht voor dat emotionele aspect. Alles wat je leert over jezelf tijdens zo’n traject helpt je in de toekomst.

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden en willen jullie hierbij goed worden geholpen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met één van onze deskundige mediators.

Gerelateerde artikelen