Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht®

Scheidingsmediation in Gelderland

Wij helpen.

Onze mediators zitten verspreid door het hele land. Wonen jullie in Gelderland? Ook dan zijn wij in de buurt. We vertellen jullie graag hoe wij werken.

Scheiden is al lastig genoeg. Wij werken met deskundige bemiddelaars, die jullie aan de hand nemen en ervoor zorgen dat alle stappen in het scheidingstraject op een goede manier doorlopen worden. Zo kijken jullie later terug op duidelijke afspraken over de kinderen, de woning, het pensioen, het vermogen en de schulden, de onderneming, de alimentatie en de verdeling van de boedel. Afspraken die in de praktijk uitvoerbaar zijn. Dit zorgt voor rust.

Het scheidingstraject

Tijdens het scheidingstraject komt er veel op jullie af. Alle informatie in combinatie met mogelijke emoties, komt de communicatie niet ten goede. Onze mediators creëren rust en ruimte zodat jullie samen kunnen praten. We adviseren jullie en zorgen dat alle belangrijke onderwerpen worden besproken. Vervolgens leggen we de gemaakte afspraken – na jullie goedkeuring –  vast in een echtscheidingsconvenant. Indien er kinderen in het spel zijn, wordt er ook een uitgebreid ouderschapsplan opgesteld. In totaal duurt een scheidingstraject zo’n 3 maanden.

Een scheidingsbemiddelaar creëert rust en ruimte zodat jullie samen kunnen praten. In totaal duurt een scheidingstraject zo’n drie maanden. Gemiddeld zijn er vier tot zes gesprekken nodig om alle afspraken te maken en vast te leggen.

Online scheiden

Willen jullie de scheiding graag zelf regelen, maar wel met de zekerheid dat er geen zaken over het hoofd gezien worden? Dan is online scheiden perfect voor jullie. Tijdens het online scheiden traject hebben jullie twee keer een persoonlijk, online gesprek met een bemiddelaar. Zij heeft aandacht voor jullie situatie en zorgt ervoor dat jullie beiden gehoord worden.

De mediator maakt onder andere een alimentatieberekening volgens de tremanorm, beantwoordt eventuele vragen en noteert afspraken die vervolgens in een (concept) convenant worden gegoten. Nadat jullie het (concept) convenant hebben doorgenomen, plannen we een nieuw gesprek in. We nemen het dan nog eens door zodat jullie er zeker van zijn dat alle gemaakte afspraken erin staan.

Voorkom een vechtscheiding

Jaarlijks vinden er zo’n 70.000 scheidingen plaats. Bij deze scheidingen zijn tienduizenden kinderen betrokken. Een scheiding is altijd erg vervelend voor kinderen, maar het wordt nog erger als een scheiding uitdraait op een vechtscheiding. De kans op een trauma is dan namelijk ontzettend groot. Dit wil je als ouder voorkomen.

Kennismaken?

Nicole Mollink is mediator bij Scheiden met Aandacht®. Samen met jullie creëert ze inzicht in de situatie. Stap voorstap vertelt ze jullie wat er te wachten staat en helpt ze jullie weloverwogen keuzes te maken. Ze staat klaar voor jullie allebei. Vrijblijvend kennismaken met Nicole? Of graag meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons.