Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug

Aandacht voor de kinderen.

Wij werken samen met gespecialiseerde kindercoaches die jullie kind(eren) begeleiden als dat nodig is.

Aandacht voor de toekomst.

Samen met jullie stellen we een uitgebreid ouderschapsplan op dat als basis dient voor de toekomst.

Aandacht voor de kinderalimentatieberekening.

Wat betreft alimentatie zorgen we dat we alles duidelijk hebben. We maken een professionele berekening conform de TREMA norm.

Kosten voor de Kinderen

Wij helpen.

De alimentatieberekening wordt gemaakt op basis van de TREMA norm. In deze norm staan bedragen die rekening houden met de draagkracht van jullie als ouders. Uiteraard nemen we de TREMA norm uitgebreid met jullie door.

Aandacht voor Kinderalimentatie

Wij helpen.

Meer weten kinderalimentatie? Plan een gratis kennismakingsgesprek in.

  Kosten voor de Kinderen

  Afwijken van de TREMA norm

  Het is mogelijk dat jullie afwijken van de TREMA norm. Je dient dit wel goed te kunnen onderbouwen. Een rechter toetst namelijk de inhoud van het ouderschapsplan en de hoogte van de kinderalimentatie aan de hand van deze norm. Wanneer niet goed onderbouwd is waarom jullie afwijken van de norm, is het mogelijk dat de rechter vaststelt dat jullie de kinderen niet kunnen onderhouden met het afgesproken bedrag.

  Wanneer kinderalimentatie vervalt

  Kinderalimentatie of een bijdrage in de kosten van levensonderhoud en studie vervalt aan het einde van de maand waarin een kind redelijkerwijs zelf in zijn levensonderhoud kan voorzien of niet meer studeert.

  Het berekenen van de kinderalimentatie

  Bij een kinderalimentatieberekening wordt eerst de behoefte van de kinderen vastgesteld. Het uitgangspunt is dat de kinderen normale dingen die ze deden tijdens de huwelijkse periode ook na de scheiding kunnen blijven doen. Denk hierbij aan hobby’s of sporten. Het gezamenlijke inkomen, het aantal kinderen en de leeftijden van jullie kinderen worden in kaart gebracht.

  De TREMA norm voor kinderalimentatie

  Zodra de behoefte bekend is, wordt de draagkracht berekend. Hoeveel kan er betaald worden? De TREMA norm wordt gebruikt als leidraad. Aan de hand van de behoefte, de draagkracht, de omgangsregeling en de hoogte van het kindgebondenbudget wordt duidelijk hoeveel de uiteindelijke kinderalimentatie bedraagt.

  Onze werkwijze en stappenplan

  Jullie zijn zeker niet de enige

  De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  Prettige gang van zaken. Bemiddelaar kwam overtuigend en meedenkend over en liet beide in hun waarde.

  De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  Scheiden met aandacht heeft mij zo goed geholpen in deze moeilijke tijd. Vooral met onze jonge kinderen.

  De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  De hoeveelheid ontzorging verraste mij enorm. Heel fijn verloop van alle zaken tijdens deze emotionele tijd.

  Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

  Fania Koppen
  Scheidingsbemiddelaar

  Scheiden met Aandacht® voor kinderalimentatie. Wij helpen.

   Veelgestelde vragen

   Vanaf het moment dat je kind meerderjarig is, heeft hij of zij zelf recht op het ontvangen van de bijdrage levensonderhoud en studie. Het kind wijst zelf aan op welke rekening hij of zij de alimentatie wil ontvangen. Wanneer het kind nog bij de andere ouder woont, wordt door de ouders en het kind in onderling overleg bepaald op welke wijze er wordt betaald. De wettelijke indexeringsregeling blijft van toepassing tot het kind 21 jaar oud is.

   Als één van jullie na scheiding een bijstandsuitkering aanvraagt, gaat de gemeente onderzoeken of de ander een redelijk bedrag aan kinderalimentatie betaalt. Als dat niet het geval is of als jullie geen afspraken hebben gemaakt over de kinderalimentatie is het mogelijk dat de gemeente besluit om een (ander) bedrag op te leggen. Elke gemeente kan en mag hier anders mee omgaan.

   Ben je op zoek naar iets anders?