Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug

Aandacht voor de kinderen.

We denken mee over een regeling die aansluit op de situatie en die past bij de kinderen.

Aandacht voor kortingen en toeslagen.

Na de scheiding hebben jullie wellicht recht op bepaalde kortingen en toeslagen. Wij zetten ze voor jullie op een rij.

Aandacht voor de kosten van de kinderen.

Alle afspraken over de betaling en de verdeling van de kosten voor de kinderen worden nauwkeurig in kaart gebracht.

Aandacht voor jullie

Wij helpen.

Tijdsindeling bij omgangsregeling

In een omgangsregeling staan alle afspraken die jullie hebben gemaakt over de verzorging en opvoeding van jullie kinderen. De afspraken zijn vastgelegd in een ouderschapsplan. In de meeste gevallen blijven de kinderen na een scheiding voornamelijk bij de ouder wonen die parttime werkt omdat deze vaak meer tijd heeft voor de dagelijkse verzorging van de kinderen.

Aandacht voor een Omgangsregeling

Wij helpen.

Meer informatie over een omgangsregeling? Plan een gratis gesprek in.  Een omgangsregeling

  Rust en regelmaat voor de kinderen

  Voor een goede ontwikkeling van kinderen is rust en regelmaat nodig. Zorg er dus voor dat er een goede omgang is met beide ouders, ongeacht de leeftijd van de kinderen. Zowel jonge kinderen als jong volwassenen hebben bijna altijd behoefte aan contact met beide ouders. Als er geen concrete afspraken worden gemaakt, over bijvoorbeeld het ophalen en brengen van de kinderen, dan kan dit spanningen en onrust met zich meebrengen. Kinderen kunnen zich hierdoor niet geliefd voelen of erger, in de steek gelaten.

  De mening van jullie kind

  Als jullie kind 12 jaar of ouder is, dan is de rechter ook geïnteresseerd in de mening van jullie kind. De rechter wil dan graag van het kind horen bij wie hij/zij wil wonen (hoofdverblijfplaats) en hoe hij/zij de omgang met de andere ouder wil vormgeven. Meestal is een schriftelijke verklaring voldoende omdat een echte hoorzitting bij de rechtbank vaak te spannend en te belastend voor een kind.

  Partneralimentatie berekenen | Scheiden met Aandacht

  Wijziging in de omgangsregeling

  Het kan zijn dat jullie de afspraken in het ouderschapsplan willen wijzigen. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer goed aansluiten bij de ontwikkeling van jullie kinderen of omdat de woon- of werksituatie is verandert waardoor één van jullie de afspraken niet na kan komen. In dit geval helpen wij jullie bij het vaststellen van nieuwe afspraken.

  Onze werkwijze en stappenplan

  Jullie zijn zeker niet de enige

  Alt De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  Prettige gang van zaken. Bemiddelaar kwam overtuigend en meedenkend over en liet beide in hun waarde.

  Alt De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  Scheiden met aandacht heeft mij zo goed geholpen in deze moeilijke tijd. Vooral met onze jonge kinderen.

  Alt De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  De hoeveelheid ontzorging verraste mij enorm. Heel fijn verloop van alle zaken tijdens deze emotionele tijd.

  Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

  Fania Koppen
  Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator met accreditatie familierecht

  Scheiden met Aandacht voor een Omgangsregeling. Wij helpen.   Veelgestelde vragen

   Teveel veranderingen kunnen zorgen voor problemen bij kinderen. Probeer daarom de stabiliteit te behouden. Het helpt ook om je kind voor te bereiden op de veranderingen. Bijvoorbeeld door te gaan kijken in de nieuwe woonplaats. Doe dat op een niveau dat past bij de ontwikkeling en leeftijd van je kind. Betrek ze ook zoveel mogelijk bij veranderingen. Denk hierbij aan het mee laten denken over de inrichting van hun nieuwe kamer.

   Kinderen die een scheiding meemaken hebben twee keer zoveel kans op het ontwikkelen van emotionele problemen. Ze voelen zich vaak onveilig door het wegvallen van de thuisbasis en alle veranderingen. Elk kind reageert anders. De tip die wij meegeven is om begrip te hebben voor het gedrag van je kind. Probeer met hem of haar te praten en straf negatief gedrag niet af. Laat ze merken dat ze verdrietig mogen zijn en bij jou terecht kunnen met hun gevoelens.

   Eén van de gevolgen voor kinderen op de lange termijn is dat zij een grotere kans hebben om later ook te scheiden. Daarnaast lopen ze meer risico om als volwassene last te krijgen van problemen als somberheid, het ontwikkelen van angsten en depressies. Daarom is het belangrijk dat je kind de scheiding goed kan verwerken en je hen hierin zo goed mogelijk ondersteunt.

   Samen kun je veel doen om de negatieve gevolgen van een scheiding bij je kind zoveel mogelijk te beperken. Luister naar je kind en ben er voor hem of haar. Probeer een goede samenwerking en communicatie met je ex-partner op te bouwen. Daar help je je kind enorm mee. Hoewel jij en je partner geen geliefden meer zijn van elkaar, blijven jullie voor de rest van het leven aan elkaar verbonden door de kind(eren). Goede afspraken vormen de basis voor de toekomst.

   Ja dat kan, wij werken samen met diverse kindertherapeuten en coaches waar we jullie naar door kunnen verwijzen. Daarnaast kun je ook bij je eigen gemeente navragen of er professionele begeleiding beschikbaar gesteld kan worden. Tenslotte zijn er ook vaak mogelijkheden via de zorgverzekeraar. Informeer of persoonlijke begeleiding van kinderen in de aanvullende verzekering zit.

   Het ouderschapsplan dient te worden goedgekeurd door de rechter. Zodra de beschikking is afgegeven zijn de afspraken bindend voor beide ouders. Als één van de ouders het ouderschapsplan niet naleeft kan de andere ouder naar de rechter stappen om naleving af te dwingen. Echter adviseren wij om deze stap te proberen te voorkomen door samen met ons het gesprek aan te gaan.

   Ben je op zoek naar iets anders?