Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug

Scheiden met aandacht®

Kosten

Bij Scheiden met Aandacht® werken we met een all-in tarief, waarin de kosten van de scheidingsbemiddeling, de kosten van de advocaat voor het indienen van het verzoekschrift bij de Rechtbank en het griffierecht voor het starten van een procedure bij de rechter zijn opgenomen. Een all-in tarief geeft rust en duidelijkheid bij aanvang van het traject en voorkomt verrassingen achteraf.

De hoogte van het all-in tarief is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie en de wijze waarop jullie willen scheiden. Soms vergoedt  de overheid een deel van de kosten. Dit hangt af van het inkomen van jullie en het vermogen dat jullie bezitten. Jullie betalen wel altijd een eigen bijdrage.  Tijdens het kennismakingsgesprek beoordelen wij of jullie hiervoor in aanmerking komen. Als dat zo is, dan zullen wij deze aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Scheiden met de hulp van Scheiden met Aandacht® kan vanaf een eigen bijdrage van € 59,- per persoon (2023). Wij werken namelijk met MfN geregistreerde bemiddelaars met de accreditatie familierecht en zijn als High Trust organisatie aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Op die manier borgen wij tevens onze kennis en kwaliteit.

Hebben jullie een rechtsbijstandsverzekering afgesloten? Dan kan het zijn dat de verzekeraar (een deel van) de kosten vergoedt. Wij helpen jullie dan de vergoeding aan te vragen bij jullie verzekeraar.

 

Hebben jullie een ‘Help een vriend!’ kaart ontvangen, dan ontvangt de aanbrenger een cadeaubon ter waarde van € 50,-. Jullie ontvangen op het all-in tarief een korting van € 50,-. Komt een van jullie in aanmerking voor een toevoeging vanuit de Raad voor Rechtsbijstand? Dan ontvangt de aanbrenger een cadeaubon ter waarde van € 50,-. Degene die in aanmerking komt voor de toevoeging betaalt slechts de eigen bijdrage, de ander ontvangt een korting van € 25,- op zijn/haar deel van het all-in tarief. Komen jullie allebei in aanmerking voor een toevoeging? Dan ontvangt enkel de aanbrenger een cadeaubon van € 50,-.  Jullie zijn slechts de eigen bijdrage verschuldigd.

Wij werken daarnaast samen met diverse partijen die jullie tijdens het traject kunnen ondersteunen:

  • Sociaal en emotionele ondersteuning; ook voor jullie kinderen.
  • Hulp bij aankoop, verkoop of behoud van de woning.
  • Hulp bij de aangifte inkomstenbelasting, het aanvragen van de toeslagen en/of wijzigen van de voorlopige teruggave/aanslag.
  • Hulp bij het in kaart brengen van het pensioen na de scheiding.
  • Hulp bij het wijzigen van de (schade)verzekeringen.

Op die manier is er aandacht voor alle facetten die een rol spelen in jullie scheidingstraject.

De diverse partijen die jullie tijdens het traject extra kunnen ondersteunen, zoals bijvoorbeeld een onafhankelijk hypotheekadviseur of financieel adviseur, taxateur, notaris, fiscalist of boekhouder kan voor zijn werkzaamheden een extra nota in rekening brengen.

Wil je graag exact weten welke kosten op jullie situatie van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek.

Even voorstellen

Eindhoven Apeldoorn Deventer Nijmegen Venray Venlo Rotterdam Gorinchem Middelharnis Middelburg Breda Oosterhout Bergen op Zoom Tilburg Vlissingen Den Haag Leiden Hillegom Waddinxveen Amsterdam Amstelveen Almere Lelystad Haarlem Alkmaar Zaandam Hilversum Utrecht Veenendaal Mijdrecht Amersfoort 's-Hertogenbosch Arnhem Enschede Almelo Groningen Drachten Leeuwarden Heerenveen Emmeloord Meppel Steenwijk Emmen Assen Doetichem Zwolle Weert Roermond Maastricht Valkenswaard Oirschot Helmond Veghel

Mediator in Limburg en Noord-Brabant

Scheiden is al lastig genoeg. Wij begrijpen dat een persoonlijk gesprek erg fijn is. Daarom hebben wij mediators verspreid door heel Limburg en Noord-Brabant. Van Veldhoven tot Sittard en van Best tot Valkenburg. Ook zijn we direct werkzaam als mediator in Eindhoven, Weert, Geldrop, Deurne, Echt, Nederweert, Son, Son en Breugel en Asten. Online scheiden is natuurlijk mogelijk in heel Nederland.

De persoonlijke mediation gesprekken kunnen plaatsvinden bij jullie thuis. Als jullie het prettiger vinden, is het ook mogelijk om langs te komen bij ons op kantoor. Onze mediator in Helmond, Valkenswaard, Venlo, Roermond, Sint Odiliënberg, Maastricht, Brunssum of Heerlen staat voor jullie klaar.

Onze werkwijze en stappenplan

Scheiden is lastig genoeg

Wij helpen.

Willen jullie later graag terugkijken op duidelijke afspraken over de kinderen, de woning, het pensioen, het vermogen en de schulden, de onderneming, de alimentatie en de verdeling van de boedel? Afspraken die in de praktijk uitvoerbaar zijn?
Neem dan contact op met ons.