Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug

Aandacht voor jullie persoonlijke situatie.

Samen met jullie bekijken we welke wensen er zijn en maken we inzichtelijk welke afspraken er gemaakt kunnen worden.

Aandacht voor de juridische aspecten.

We brengen de juridische aspecten in kaart die komen kijken bij jullie situatie.

Aandacht voor de fiscale gevolgen.

Eventuele fiscale gevolgen zetten we op een rij. We voorzien jullie van tips en een optimale voorbereiding.

Samenwonend met samenlevingscontract

Hebben jullie een samenlevingscontract? Dan staat hierin omschreven welke afspraken jullie zijn overeengekomen en op welke manier jullie het samenlevingscontract officieel kunnen beëindigen. Denk hierbij aan afspraken over gezamenlijk vermogen of schulden.

In het samenlevingscontract staan ook vaak afspraken omtrent het pensioen of het uitbetalen van alimentatie. Houd rekening met deze afspraken. Indien gewenst helpen wij jullie bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst, waarmee jullie het samenlevingscontract beëindigen.

Samenwonend zonder samenlevingscontract

Hebben jullie geen samenlevingscontract? Dan hoeven jullie slechts afspraken te maken over de spullen die jullie samen hebben gekocht en over de schulden die jullie samen zijn aangegaan. Bij samenwonen zonder samenlevingscontract zijn geen afspraken omtrent het pensioen nodig. Ook het betalen van partneralimentatie is in principe niet aan de orde. Wij jullie helpen de gemaakte afspraken vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst.

Samenwonend en kinderen

Samenwonende ouders die beiden het ouderlijk gezag hebben over hun minderjarige kinderen zijn verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Met het ouderschapsplan leggen jullie een goede basis voor de kinderen na de scheiding. Uiteraard helpen we jullie hier graag bij.

Omgangsregeling | Scheiden met Aandacht®

Aandacht voor samenwonen

Wij helpen.

Meer informatie over samenwonen en scheiden? Plan een gratis gesprek in.