Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug

Persoonlijke situatie

Samen met jullie maken we inzichtelijk welke afspraken er gemaakt kunnen worden.

Juridische gevolgen

We bieden jullie alle informatie die nodig is omtrent juridische gevolgen bij een scheiding.

Fiscale gevolgen

Bij scheiden komen ook een aantal fiscale gevolgen kijken. Wij maken deze inzichtelijk.

Scheiding aanvragen

Het moment is aangebroken: jullie hebben besloten om te gaan scheiden. Te midden van alle gevoelens belanden jullie in een tumultueuze periode vol formaliteiten. Hoe gaat de procedure voor een echtscheiding in zijn werk? Wat gebeurt er met de woning, de hypotheek, de zorg voor de kinderen en alle financiële zaken? Wij helpen jullie. We zorgen ervoor dat jullie niets over het hoofd zien en alles soepel verloopt.

Echtscheiding aanvragen

We beginnen bij het aanvragen van de scheidingspapieren, ook wel het verzoekschrift tot een scheiding genoemd. Deze dien je binnen 4 tot 6 weken in bij de Rechtbank. Daarna kunnen jullie je richten op de verwerking van de scheiding.

Uiteraard komt er meer bij kijken dan enkel het aanvragen van de scheidingspapieren. Afhankelijk van jullie persoonlijke situatie weten e hoe het traject er precies uit gaat zien. Wij bieden hulp bij jullie scheiding. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek vertellen we jullie graag meer.

Scheiden van tafel en bed

Bij een scheiding van tafel en bed zijn jullie uit elkaar, maar blijven jullie volgens de wet getrouwd. Er dienen wel dezelfde zaken geregeld te worden als een reguliere echtscheiding. Denk hierbij aan het verdelen van jullie vermogen, de woning, het pensioen en het opstellen van een ouderschapsplan als jullie nog minderjarige kinderen hebben.

Scheidingsconvenant

Wanneer je de beslissing neemt om te scheiden, is het noodzakelijk om overeenkomsten te sluiten met je partner. Deze afspraken omvatten onder andere kwesties met betrekking tot de gezamenlijke woning, de inboedel, en financiële regelingen. Alle gemaakte afspraken worden officieel vastgelegd in een document dat bekendstaat als een scheidingsconvenant.

 

Hulp bij de scheiding en aandacht voor jullie persoonlijke situatie

De afspraken die jullie maken na de scheiding zijn afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Wonen jullie samen? Zijn jullie getrouwd? Hebben jullie een geregistreerd partnerschap? Zijn er wel of geen voorwaarden opgesteld? Hebben jullie samen minderjarige kinderen?

Samen zetten we alle zaken die komen kijken bij een scheiding op een rij. Daarnaast brengen we jullie op de hoogte van alle juridische en fiscale gevolgen.

 

Hulp nodig bij de scheiding?

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

We staan voor jullie klaar tijdens het gehele scheidingstraject.