Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht®

Mediator Maastricht

Wij helpen.

Scheiden is al lastig genoeg. Daarom bieden wij mediation in iedere regio. Onze mediator Maastricht helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Hebben jullie kinderen? Onze mediator Maastricht helpt

Kinderen houden van allebei de ouders. Dat verandert niet als jij en je partner uit elkaar gaan. Het allerbelangrijkste is dat de kinderen geen keuze hoeven te maken. Onze mediator Maastricht helpt jullie afspraken te maken voor de toekomst. Op deze manier hebben kinderen op latere leeftijd minder last van de gevolgen van de scheiding. Samen vermeiden jullie het zogenaamde loyaliteitsconflict.

Luister naar de wensen van je kind(eren) en neem die mee in het ouderschapsplan. Op deze manier voelen kinderen zich gehoord en serieus genomen.

Tips voor communicatie met jullie kinderen

Tijdens het scheidingstraject is het belangrijk om goed om te gaan met de kinderen. Maar hoe doe je dat? We helpen jullie op weg met een aantal tips.

 • Vertel samen aan de kinderen dat jullie uit elkaar gaan
 • Geef elkaar nooit de schuld van de scheiding
 • Maak geen ruzie waar de kinderen bij zijn
 • Blijf herhalen dat de kinderen niets aan de scheiding kunnen doen
 • Vertel geen negatieve dingen over je toekomstige ex-partner aan de kinderen
 • Zorg dat de kinderen beide ouders blijven zien
 • Blijf met de kinderen praten over de scheiding en de periode daarna
 • Vraag naar de wensen van de kinderen
 • Laat de kinderen meedenken over de afspraken die worden gemaakt
 • Deel je eigen zorgen over de toekomst niet met de kinderen
 • Kinderen hebben direct door dat jullie verdrietig zijn. Ontken dit daarom niet, maar ga er ook niet teveel op in
 • Zorg dat de kinderen jullie altijd als volwassenen blijven zien, die samen voor hen zorgen.

Onze mediator Maastricht helpt jullie bij het opstellen van het plan en voorziet jullie van advies.

mediator-helmond

Hulp van onze mediator Maastricht bij de omgangsregeling

Onderzoek toont aan dat het voor de stabiliteit en ontwikkeling van kinderen goed is als zij beide ouders regelmatig zien. Hoe jullie de omgangsregeling inrichten is aan jullie. Er bestaan geen standaard regels voor. De mediator helpt jullie bij het maken van afspraken waarbij jullie als ouders allebei tot jullie recht komen. Het belang van de kinderen staat hierbij voorop.

Evaluatie van het ouderschapsplan

Een scheiding betekent een nieuwe start. Jullie levens veranderen enorm, ook die van jullie kinderen. Vaak worden er afspraken gemaakt gedurende de scheiding die na verloop van tijd niet meer passen bij de situatie. We raden dan ook aan het ouderschapsplan jaarlijks te evalueren. Onze mediator Maastricht helpt jullie hierbij en verwerkt eventuele wijzigingen.

Onze mediators

Waar je ook woont in Nederland, onze mediators staan voor je klaar

Eindhoven Apeldoorn Deventer Nijmegen Venray Venlo Rotterdam Gorinchem Middelharnis Middelburg Breda Oosterhout Bergen op Zoom Tilburg Vlissingen Den Haag Leiden Hillegom Waddinxveen Amsterdam Amstelveen Almere Lelystad Haarlem Alkmaar Zaandam Hilversum Utrecht Veenendaal Mijdrecht Amersfoort 's-Hertogenbosch Arnhem Enschede Almelo Groningen Drachten Leeuwarden Heerenveen Emmeloord Meppel Steenwijk Emmen Assen Doetichem Zwolle Weert Roermond Maastricht Valkenswaard Oirschot Helmond Veghel

Maak kennis met onze mediator Maastricht

Nicole Mollink is mediator bij Scheiden met Aandacht®. Samen met jullie creëert ze inzicht in de situatie. Stap voorstap vertelt ze jullie wat er te wachten staat en helpt ze jullie weloverwogen keuzes te maken. Ze staat klaar voor jullie allebei. Vrijblijvend kennismaken met Nicole? Of graag meer informatie ontvangen over mediation in Maastricht? Neem gerust contact met ons.