Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht®

Mediator Sittard

Wij helpen.

Scheiden is al lastig genoeg. Daarom bieden wij mediation in iedere regio. Onze mediator Sittard helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Scheiden is al moeilijk genoeg. Daarom bieden wij hulp. Onze bemiddelaar neemt jullie aan de hand en doorloopt samen met jullie het scheidingstraject op een goede manier.

De mediator Sittard helpt bij het maken van afspraken

Bij een scheiding komen diverse emoties kijken. Van onbegrip en wantrouwen tot angst en onzekerheid. Een scheidingsbemiddelaar helpt jullie om toch in goed overleg afspraken te maken. Ze creëert rust en ruimte zodat jullie samen kunnen praten.

Onze mediator Sittard informeert jullie en zorgt ervoor dat alle belangrijke onderwerpen aan bod komen. Uiteindelijk legt ze alle afspraken vast in het echtscheidingsconvenant. Wanneer er kinderen in beeld zijn helpt de ze jullie ook bij het opstellen van het ouderschapsplan.

Mediator | Scheiden met Aandacht

Een nieuwe financiële situatie

Bij een scheiding is het van belang de financiële zaken goed in kaart te brengen. Jullie gaan van één naar twee huishoudens en dat zorgt voor een nieuw financieel plaatje. Een mediator brengt samen jullie situatie in kaart. Dankzij dit inzicht zijn jullie in staat weloverwogen keuzes te maken. Onze mediator Sittard praat met jullie over  huisvesting, verzekeringen, verdeling van het vermogen en de pensioenen.

Regelingen omtrent de kinderen

Kinderen kiezen nooit zelf voor een scheiding. Voor hen is het ook een moeilijke periode. Daarom zet onze mediator Sittard het belang van jullie kinderen altijd voorop. Een speerpunt daarbij is dat jullie ook na de scheiding met elkaar (blijven) communiceren. Zo voorkomen jullie dat de kinderen in een loyaliteitsconflict belanden.

Onze scheidingsbemiddelaar houdt in de gaten of alle afspraken ook juridisch gezien mogelijk zijn.

Juridisch advies door mediator Sittard

Omdat jullie veel afspraken maken gedurende het scheidingstraject, houdt onze scheidingsbemiddelaar in de gaten of alle afspraken ook juridisch gezien mogelijk zijn. Een rechter dient de ontbinding van het huwelijk altijd uit te spreken. Aan het einde van het traject zorgt de mediator Sittard ervoor dat in samenwerking met de advocaat zowel het echtscheidingsconvenant als (eventueel) het ouderschapsplan bij de rechtbank terechtkomen. Zodra de scheiding is goedgekeurd worden jullie ingeschreven bij het register van de Burgerlijke Stand. Daarna is de scheiding definitief.

Onze mediators

Waar je ook woont in Nederland, onze mediators staan voor je klaar

Eindhoven Apeldoorn Deventer Nijmegen Venray Venlo Rotterdam Gorinchem Middelharnis Middelburg Breda Oosterhout Bergen op Zoom Tilburg Vlissingen Den Haag Leiden Hillegom Waddinxveen Amsterdam Amstelveen Almere Lelystad Haarlem Alkmaar Zaandam Hilversum Utrecht Veenendaal Mijdrecht Amersfoort 's-Hertogenbosch Arnhem Enschede Almelo Groningen Drachten Leeuwarden Heerenveen Emmeloord Meppel Steenwijk Emmen Assen Doetichem Zwolle Weert Roermond Maastricht Valkenswaard Oirschot Helmond Veghel

Maak kennis met onze mediator

Maak kennis met onze mediator Nicole Mollink. Zij begeleidt en informeert jullie graag gedurende het scheidingstraject. Samen leggen jullie een basis voor een nieuwe toekomst.