Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht®

Mediator Roermond

Wij helpen.

Scheiden is al lastig genoeg. Daarom bieden wij mediation in iedere regio. Onze mediator Roermond helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Onze mediator Roermond legt samen met jullie de gemaakte afspraken vast

Zodra een kind wordt geboren zijn jullie zijn of haar ‘mama en papa’. Dit blijven jullie altijd. Ook als jullie kiezen voor een scheiding. Kinderen houden van zowel hun vader als hun moeder. Het is daarom erg belangrijk dat jullie ook na de scheiding allebei betrokken blijven bij de opvoeding van de kinderen. Een mediator echtscheidingen helpt bij het maken van afspraken waar jullie allebei achter staan.

Luister naar de wensen van je kind(eren) en neem die mee in het ouderschapsplan. Op deze manier voelen kinderen zich gehoord en serieus genomen.

Het ouderschapsplan

Afspraken omtrent de kinderen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Dit doet de mediator voor jullie. Tijdens de bemiddeling komen de volgende aspecten aan bod:

  • Overzicht van zorg- en opvoedtaken
  • Afspraken over financiën (kinderalimentatie)
  • Belangrijke aangelegenheden
  • De wijze van informeren
  • Omgangsregeling

Zeker als de kinderen wat ouder zijn, is het belangrijk om ze te betrekken de afspraken die worden gemaakt. Kinderen kunnen anders het gevoel krijgen dat er ‘over hun hoofd’ wordt besloten over hun toekomst. Luister naar hun wensen en neem die mee in het ouderschapsplan. Op deze manier voelen kinderen zich gehoord en serieus genomen.

Zijn de kinderen wat jonger? Dan adviseert onze mediator om ook hen in te lichten. Vertel ze hoe hun leven eruit gaat zien na de scheiding. Dit geeft houvast in een onzekere tijd.

mediator-helmond

Advies van de mediator Roermond omtrent het ouderschapsplan

Onderzoek toont aan dat het voor de stabiliteit en ontwikkeling van kinderen goed is als zij beide ouders regelmatig zien. Hoe jullie de omgangsregeling inrichten is aan jullie. Er bestaan geen standaard regels voor. De mediator helpt jullie bij het maken van afspraken waarbij jullie als ouders allebei tot jullie recht komen. Het belang van het kind staat hierbij voorop.

Jaarlijkse evaluatie

Een scheiding betekent een nieuwe start. Jullie levens en die van de kinderen veranderen na de scheiding enorm. Het komt dan ook regelmatig voor dat afspraken die gedurende een scheiding worden gemaakt, na verloop van tijd niet meer passen bij de situatie. Onze mediator raadt dan ook aan om het ouderschapsplan jaarlijks te evalueren en eventueel aan te passen. Alle wijzigingen worden doorgevoerd door de mediator in Roermond. Daar hebben jullie zelf geen omkijken naar.

Onze mediators

Waar je ook woont in Nederland, onze mediators staan voor je klaar

Eindhoven Apeldoorn Deventer Nijmegen Venray Venlo Rotterdam Gorinchem Middelharnis Middelburg Breda Oosterhout Bergen op Zoom Tilburg Vlissingen Den Haag Leiden Hillegom Waddinxveen Amsterdam Amstelveen Almere Lelystad Haarlem Alkmaar Zaandam Hilversum Utrecht Veenendaal Mijdrecht Amersfoort 's-Hertogenbosch Arnhem Enschede Almelo Groningen Drachten Leeuwarden Heerenveen Emmeloord Meppel Steenwijk Emmen Assen Doetichem Zwolle Weert Roermond Maastricht Valkenswaard Oirschot Helmond Veghel

Maak kennis met onze mediator

Maak kennis met onze mediator Roermond Fania koppen. Fania is moeder van een dochter en kan zich daarom goed voorstellen dat jullie je zorgen maken over de gevolgen van de scheiding voor jullie kinderen. Fania begeleidt en adviseert jullie graag gedurende het scheidingstraject. Samen leggen jullie een basis voor een nieuwe toekomst.