Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht

Mediator Tegelen

Wij helpen.

Helaas kunnen we het niet mooier maken dan het is, scheiden kost geld. Onze mediator Tegelen helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

De start van het scheidingstraject

Bij een scheiding komen vaak de nodige emoties kijken. Deze emoties bemoeilijken vaak de communicatie tussen jullie. Echter is het juist nu van belang om over verschillende onderwerpen afspraken te maken. Onze mediator Tegelen helpt jullie bij de belangrijkste stappen in het scheidingstraject.

Jullie krijgen advies en begeleiding bij het maken van goede afspraken voor de toekomst.

De scheiding aankondigen, onze mediator Tegelen geeft advies

Het aankondigen van een scheiding is niet makkelijk. Sommige stellen komen er na een goed gesprek achter dat het beter is om uit elkaar te gaan. In andere gevallen wil één van de twee personen een einde aan de relatie maken. Zorg er in beiden gevallen voor jullie neuzen dezelfde kant op wijzen en jullie samen de omgeving inlichten.

Vertel het nieuws altijd als eerst tegen jullie kinderen. Het is voor hen erg vervelend als ze de scheidingsmelding van iemand anders horen. Ga het gesprek met de kinderen altijd samen met je toekomstige ex-partner aan. Op deze manier belanden de kinderen niet in een loyaliteitsconflict. Ook voor familie en vrienden geldt, kondig de scheiding samen aan.

mediator-tegelen

Het scheidingsconvenant opstellen

Wanneer jullie ervoor kiezen om uit elkaar te gaan, dient er een echtscheidingsconvenant opgesteld te worden. Er zijn veel wetten en (fiscale) regels van toepassing op een scheiding. Denk aan de woning. Wie blijft er wonen? Onze mediator Tegelen maakt een analyse van de financiële situatie zodat jullie beiden precies weten wat er mogelijk is.

De mediator Tegelen staat klaar voor jullie allebei

Onze mediator is een onafhankelijke partij. Tijdens het scheidingstraject wordt naar jullie allebei geluisterd en krijgen jullie allebei advies. Jullie krijgen advies en begeleiding bij het maken van goede afspraken voor de toekomst. Het is ons doel om samen tot afspraken te komen waar jullie allebei achter staan.

Maak kennis met onze mediator Tegelen

Fania Koppen is mediator in Tegelen. Voordat zij zich richtte op mediaton was zij werkzaam als financieel adviseur. De financiële afwikkeling van scheidingen was haar specialiteit. Dankzij alle kennis en ervaring die ze op heeft gedaan is zij in staat jullie van uitstekend advies te voorzien en jullie te helpen in deze moeilijke tijd.