Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht®

Mediator Veghel

Wij helpen.

Scheiden is al lastig genoeg. Daarom bieden wij mediation in iedere regio. Onze mediator Veghel helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Bij een scheiding komt er veel informatie jullie kant op. Om het overzicht te behouden schakelen steeds meer mensen een mediator in. Die zorgt er namelijk voor dat het scheidingstraject snel en soepel verloopt.

Dit doet de mediator Veghel voor jullie

Een scheidingsbemiddelaar creëert rust en ruimte zodat jullie samen kunnen praten. Onze mediator Veghel adviseert jullie en zorgt ervoor dat alle belangrijke onderwerpen aan bod komen. Uiteindelijk legt ze alle afspraken vast in het echtscheidingsconvenant. Wanneer er kinderen in beeld zijn helpt de ze jullie ook bij het opstellen van het ouderschapsplan.

In totaal duurt een scheidingstraject zo’n drie maanden. Gemiddeld zijn er vier tot zes gesprekken nodig om alle afspraken te maken en vast te leggen.

Financiële zaken in kaart brengen

Bij een scheiding ontkom je er niet aan om na te denken over de financiën. Meestal gaan jullie er na een scheiding op achteruit. Dit omdat jullie van één naar twee huishoudens gaan (er ineens bedragen opgehoest moeten worden die jullie voorheen samen betaalden). Een mediator brengt jullie financiële situatie in kaart. Dankzij dit inzicht zijn jullie in staat weloverwogen keuzes te maken. Onze mediator Veghel praat met jullie over  huisvesting, verzekeringen, verdeling van het vermogen en de pensioenen.

Mediator | Scheiden met Aandacht

Regelingen omtrent de kinderen

Kinderen kiezen nooit zelf voor een scheiding. Voor hen wordt het ook een moeilijke periode. Daarom zet onze mediator Veghel het belang van jullie kinderen altijd voorop. Een speerpunt daarbij is dat jullie ook na de scheiding met elkaar (blijven) communiceren. Zo voorkomen jullie dat de kinderen in een loyaliteitsconflict belanden.

Het maken van afspraken

Samen met een scheidingsbemiddelaar maken jullie afspraken over de verdeling van de zorg van de kinderen. De zorg van de kinderen kunnen jullie op verschillende manieren verdelen (veel mensen kiezen voor co-ouderschap). Tijdens de bemiddeling worden deze mogelijke zorgverdelingen met jullie besproken (bespreken jullie deze en alle andere mogelijkheden uitvoerig). Als jullie kinderen oud genoeg zijn is het ook belangrijk om te luisteren naar hun wensen en behoeften. Onze mediator legt alle gemaakte afspraken vast in het ouderschapsplan.

Eén van onze speerpunten is dat jullie met elkaar (blijven) communiceren. Samen komen we tot een oplossing waar beide partijen achter staan.

Juridisch advies door mediator Veghel

Omdat jullie veel afspraken maken gedurende het scheidingstraject, houdt onze mediator in de gaten of alle afspraken ook juridisch gezien mogelijk zijn. Een rechter dient de ontbinding van het huwelijk altijd uit te spreken. Aan het einde van het traject zorgt de mediator ervoor dat in samenwerking met de advocaat zowel het echtscheidingsconvenant als (eventueel) het ouderschapsplan bij de rechtbank terechtkomen. Zodra de scheiding is goedgekeurd worden jullie ingeschreven bij het register van de Burgerlijke Stand. Daarna is de scheiding definitief.

Onze mediators

Waar je ook woont in Nederland, onze mediators staan voor je klaar

Marco van Nus
Oost Brabant & Noord Limburg
Jochem Brenninkmeijer
Jochem Brenninkmeijer
Oost Gelderland & Oost Overijssel

Maak kennis met onze mediator

Fania Koppen is mediator bij Scheiden met Aandacht®. Voorheen werkte ze als financieel adviseur. Haar specialiteit was de financiële afwikkeling van scheidingen. Ze begrijpt als geen ander wat er allemaal geregeld moet worden zodat jullie allebei een nieuw begin kunnen maken.