Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht

Mediator Vught

Wij helpen.

Helaas kunnen we het niet mooier maken dan het is, scheiden kost geld. Onze mediator Vught helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Een scheiding brengt veel uitdagingen met zich mee. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een mediator in de arm te nemen. Bijvoorbeeld om hen te helpen met het financiële vlak. De meeste mensen die ervoor kiezen om te scheiden gaan er namelijk financieel op achteruit. De grootste reden hiervan is dat er kosten die voorheen samen betaald werden, nu alleen opgehoest moeten worden. Dat neemt de nodige onzekerheden met zich mee. Onze mediator Vucht helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Hulp van onze mediator Vught

De mediator Vught helpt jullie bij het op orde krijgen van alle zaken rondom de scheiding. Zo ook financiële zaken. Denk hierbij aan:

  • Afspraken over de woonsituatie
  • Mediation bij verzekeringen
  • Advies over jullie vermogens
  • Financiën in de toekomst
  • Gezamenlijk regelen van pensioenen

Tijdens de mediation bespreken we alle mogelijkheden zodat jullie een beslissing nemen waar jullie samen achter staan.

mediator-eindhoven

Het regelen van de woonsituatie

De mediator Vught start bij jullie woonsituatie. Tijdens de financiële analyse laat de scheidingsbemiddelaar zien in de woning kan blijven wonen. Dit doet zij onder andere op basis van inkomen.

Wanneer jullie een huurwoning hebben blijft in de meeste gevallen de hoofdhuurder in de woning. Uiteraard bekijken we wel of de hoofdhuurder de financiële middelen heeft om de huur alleen te betalen. Overname van het huurhuis door de andere partner is meestal verbonden aan strikte regels.

In het geval van een koophuis bespreekt de mediator de volgende punten met jullie:

  • Wil één van jullie in de woning blijven wonen?
  • Hoe hoog is het inkomen van de persoon die niet verhuist?
  • Wat is de hoogte van de hypotheek en de bijkomende maandlasten?
  • Zijn er mogelijkheden om één van beiden uit te kopen?

Advies over vermogens van de mediator Vught

De wijze waarop jullie zijn getrouwd is van grote invloed op de verdeling van het vermogen tijdens een scheiding. De mediator Vught maakt een analyse van jullie situatie. Daarnaast schetst ze een plaatje waarin te zien is wat jullie vermogens zijn na de scheiding.

Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan is het verplicht bezittingen en schulden eerlijk te verdelen. Wanneer jullie onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd, dienen jullie de bezittingen en schulden te verdelen zoals aangegeven in de akte van huwelijkse voorwaarden.

De mediator schetst een plaatje van jullie vermogens. Op deze manier weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn, zowel voor als na de scheiding.

De mediator Vught schept duidelijkheid over financiën

Een scheiding betekent het einde van jullie huwelijk, maar brengt ook nieuwe kansen met zich mee. Een gezonde financiële situatie is van groot belang om een nieuwe start te maken. Daarom adviseert en begeleidt de scheidingsmediator jullie bij het maken van keuzes. Zodat jullie beiden een prettige toekomst in het vooruitzicht krijgen.

Het regelen van de pensioenen

Tijdens een huwelijk bouwen jullie pensioenrechten op. Het is verplicht deze bij een scheiding te verdelen. Onze scheidingsbemiddelaar helpt jullie de juiste keuze te maken. We zetten alle afspraken op papier, duidelijk en transparant.

Maak kennis met onze mediator

Fania Koppen is mediator bij Scheiden met Aandacht. Voorheen werkte ze als financieel adviseur. Haar specialiteit was de financiële afwikkeling van scheidingen. Ze begrijpt als geen ander wat er allemaal geregeld moet worden zodat jullie allebei een nieuw begin kunnen maken.