Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Scheiden met Aandacht®

Mediator Weert

Wij helpen.

Scheiden is al lastig genoeg. Daarom bieden wij mediation in iedere regio. Onze mediator Weert helpt jullie de juiste afspraken te maken en vast te leggen.

Hulp van onze mediator Weert

Bij een scheiding komt er vaak veel op jullie af. Vaak is dat zoveel dat jullie door de bomen het bos niet meer zien. Steeds meer mensen schakelen daarom de hulp in van een mediator. Een scheidingsbemiddelaar zorgt er namelijk voor dat een scheidingstraject snel en soepel verloopt. Zijn jullie opzoek naar een mediator in de regio Weert? Dan zijn jullie bij ons aan het juiste adres.

Financiële zaken die komen kijken bij een echtscheiding

Bij een scheiding ontkom je er niet aan om na te denken over de financiën. In de meeste gevallen ga je er na een scheiding op achteruit. Dit omdat er ineens bedragen opgehoest moeten worden die jullie voorheen samen betaalden. Een mediator brengt jullie financiële situatie in kaart. Dankzij dit inzicht zijn jullie in staat weloverwogen keuzes te maken. Tijdens mediaton wordt er gesproken over huisvesting, verzekeringen, verdeling van het vermogen en de pensioenen.

mediator-eindhoven

Wat als er kinderen in het spel zijn?

Kinderen kiezen nooit zelf voor een scheiding. Ook voor hen is het een lastige tijd. Daarom zet onze mediator Weert het belang van jullie kinderen altijd voorop. Een speerpunt daarbij is dat jullie ook na de scheiding met elkaar (blijven) communiceren. Zo voorkomen jullie dat de kinderen in een loyaliteitsconflict belanden

Afspraken maken

Samen met de mediator echtscheidingen maken jullie afspraken over hoe de zorg van de kinderen wordt verdeelt. Veel mensen kiezen voor co-ouderschap. Tijdens de bemiddeling worden deze en alle andere mogelijkheden uitvoerig besproken. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn is het belangrijk ook naar hun wensen en behoeften te luisteren. Alle gemaakte afspraken worden door de mediator vastgelegd in het ouderschapsplan.

Gedurende een scheidingstraject maken jullie veel afspraken. De mediator houdt in de gaten of de afspraken die jullie maken, juridisch gezien mogelijk zijn.

Juridisch advies door mediator Weert

Gedurende een scheidingstraject maken jullie veel afspraken. De mediator houdt in de gaten of de afspraken die jullie maken, juridisch gezien mogelijk zijn. Zij legt al deze afspraken vast in het echtscheidingsconvenant.

De ontbinding van een huwelijk moet altijd door een rechter worden uitgesproken. Aan het eind van het traject zorgt de mediator er daarom voor dat zowel het echtscheidingsconvenant als (eventueel) het ouderschapsplan bij de rechtbank terechtkomen. Zodra de rechter goedkeuring geeft voor de scheiding wordt deze ingeschreven in het register van de Burgerlijke Stand. Nadat dit is gebeurd is jullie scheiding definitief.

Onze mediators

Waar je ook woont in Nederland, onze mediators staan voor je klaar

Eindhoven Apeldoorn Deventer Nijmegen Venray Venlo Rotterdam Gorinchem Middelharnis Middelburg Breda Oosterhout Bergen op Zoom Tilburg Vlissingen Den Haag Leiden Hillegom Waddinxveen Amsterdam Amstelveen Almere Lelystad Haarlem Alkmaar Zaandam Hilversum Utrecht Veenendaal Mijdrecht Amersfoort 's-Hertogenbosch Arnhem Enschede Almelo Groningen Drachten Leeuwarden Heerenveen Emmeloord Meppel Steenwijk Emmen Assen Doetichem Zwolle Weert Roermond Maastricht Valkenswaard Oirschot Helmond Veghel

Maak kennis met onze mediator Weert

Fania Koppen is mediator in Weert. Voordat zij zich richtte op mediaton was zij werkzaam als financieel adviseur. De financiële afwikkeling van scheidingen was haar specialiteit. Dankzij alle kennis en ervaring die ze op heeft gedaan is zij in staat jullie van uitstekend advies te voorzien en jullie te helpen in deze moeilijke tijd.