Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht Scheiden

Duurzaam scheiden

Wat is dat precies?

Er is een verschil tussen 'duurzaam scheiden' en 'duurzaam gescheiden zijn'. Het verschil? Dat leggen we je vandaag uit.

Duurzaam scheiden, hoe zit dat precies?

Bij een scheiding is het belangrijk om goede afspraken te maken. Daarnaast wil je de gevolgen van die afspraken overzien. Duidelijkheid is dus key. Op die manier hoeven jullie er in de toekomst niet nog een keer over in gesprek.

Worden de afspraken goed geregeld? Dan noemen we dat duurzaam scheiden. Onze mediator helpt jullie daar graag bij. We leggen alle consequenties uit van eventuele keuzes. Op die manier blijft alles overzichtelijk. Hebben jullie kinderen? Dan bieden we een goede basis voor een duurzame ouderrelatie.

En wat als je duurzaam gescheiden bent?

Dan dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  1. Het verzoek tot echtscheiding is ingediend bij de rechtbank
  2. Jullie staan niet meer ingeschreven op hetzelfde adres
  3. Jullie hebben niets meer van elkaar te vorderen

Het fiscaal partnerschap is beëindigd als aan de eerste twee voorwaarden is voldaan.

Na de scheiding kan het zijn dat ex-partners nog iets met elkaar moeten verrekenen. Bijvoorbeeld wanneer de overwaarde van een woning die nog verdeeld dient te worden. Dan vindt de verrekening van vermogensbestanddelen  plaats na de officiële inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. In vaktermen heet dit de finale afrekening. Pas na de finale afrekening hebben jullie niets meer van elkaar te vorderen en dus is de weg vrij om je nieuwe leven in te richten.

Hebben jullie kinderen? Dan blijven jullie als ouder aan elkaar verbonden. Daarom is het maken van goede afspraken onder begeleiding van de deskundige mediator van Scheiden met Aandacht heel belangrijk.

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden en willen jullie in goed overleg uit elkaar? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met één van onze deskundige mediators.

Gerelateerde artikelen