Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen.

Bel mij terug
Terug naar overzicht

Wanneer besluit je om te scheiden?

11 signalen

Kampen jullie met relatieproblemen? Lukt het niet om uit een vicieuze cirkel te komen? En lijkt een scheiding onvermijdelijk? Dan wil je zeker weten dat de relatie over is. Maar hoe kom je daarachter?

Wanneer besluit je om te scheiden?

Kampen jullie met relatieproblemen? Lukt het niet om uit een vicieuze cirkel te komen? En lijkt een scheiding onvermijdelijk? Dan wil je zeker weten dat de relatie over is. Maar hoe kom je daarachter?

11 signalen waaruit blijkt dat je relatie écht over is

Het besluit om te gaan scheiden gaat niet over één nacht ijs. Vaak gaan daar een aantal signalen aan vooraf. We zetten er een aantal voor je op een rij.

#1 Je hebt geen hoop meer

Elke relatie kent ups en downs. Hoop zorgt er onder andere voor dat jullie er samen uitkomen. Soms met hulp. Als je geen hoop meer hebt, dan wordt het erg moeilijk om jullie problemen samen te overwinnen en hier sterker uit te komen.

#2 Er is geen intimiteit meer

Het ontbreken van geestelijke- en/of lichamelijke intimiteit blijkt een van de belangrijkste redenen voor het stuk lopen van relaties.

#3 Je ergert je aan jouw partner

De ideale partner bestaat niet. Iedereen heeft zijn goede en minder goede kanten. Lukt het jou niet om met de minder goede kanten van jouw partner om te gaan of het gesprek hierover met elkaar te voeren? Dan kan dit een signaal zijn. Zeker als je aan jezelf merkt dat je ruzie begint te zoeken en dat eigenlijk helemaal niet erg vindt, de ruzies eigenlijk nergens om gaan en dat het meer ruzies zijn om het ruzie maken zelf. Dit is het moment om je relatie te beëindigen.

#4 Jullie hebben geen quality time meer samen

Door samen leuke dingen te doen, maak je mooie herinneringen. Je komt daardoor in verbinding met elkaar. Heb je er geen behoefte meer aan om samen leuke dingen te doen? Dan kan dit een signaal zijn.

#5 Je voelt niet dat de ander jou waardeert

Een goede relatie bestaat uit geven en nemen. Je hebt dingen voor elkaar over en waardeert de dingen die de ander doet. Als jij het gevoel hebt dat de ander jou niet waardeert of jij hebt geen waardering meer voor de ander, dan kan dit een signaal zijn.

#6 Je wilt graag kinderen, maar ziet de ander niet als ouder van jouw toekomstige kinderen

Stel dat je graag kinderen wilt, maar je bent ervan overtuigd dat je dit niet wilt met jouw partner… Dan weet je genoeg. Bij een kinderwens is het belangrijk dat jullie op één lijn zitten.

#7 Je hebt geen toekomstbeeld meer

Een relatie die enkel is gebaseerd op lol, seks of om niet alleen te hoeven zijn, is geen goede basis voor een langdurige en betekenisvolle relatie.

#8 Er is geen vertrouwen meer

Als je partner jouw vertrouwen heeft beschaamd – door bijvoorbeeld tegen je te liegen of je te bedriegen – dan kan het lastig zijn om hem/haar te vergeven. Als je ervan overtuigd bent dat je dit niet kunt of wilt, is het beter om de relatie te beëindigen.

#9 Jullie doen niets liefs meer voor elkaar

Een klein gebaar zoals een bosje bloemen, een doosje chocolade of simpelweg een klein lief briefje geven je het gevoel dat je partner van je houdt en je waardeert. Hebben jullie relatieproblemen en doen jullie niets liefs meer voor elkaar? Dan is dit ook een signaal.

#10 Je droomt erover om weer vrijgezel te zijn

Je mist de vrijheid en het ongecompliceerde vrijgezelle leven. Je droomt hier steeds vaker over. Eigenlijk zegt dat al genoeg. Je fantaseert immers over hoe het leven er zonder de ander uitziet.

#11 Je verveelt je

Je verveelt je in de relatie. Jullie zijn zo uit elkaar gegroeid dat er geen gemeenschappelijke deler meer is. Jullie willen beiden iets anders. Als je je verveelt, ga je vaak op zoek naar prikkels van buitenaf. Het is dan beter om je relatie te beëindigen voordat jij je partner kwetst.

Relatietherapie

Wil je – ondanks de signalen en relatieproblemen – graag aan je relatie werken? Dan verwijzen we je graag door naar één van de relatietherapeuten waarmee we samenwerken. Het gaat geen makkelijke weg zijn, maar als je beiden wil is niets onmogelijk.

Gratis kennismakingsgesprek

Zijn jullie erover uit wanneer jullie willen scheiden? En willen zaken graag op een goede manier regelen voor elkaar? Dan helpen we jullie graag. Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in met een van onze deskundige mediators.

Gerelateerde artikelen