Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug

Aandacht voor jullie vermogen.

Wij helpen jullie alle vermogensbestanddelen in kaart te brengen.

Aandacht voor jullie schulden.

Schulden worden zorgvuldig op een rij gezet.

Aandacht voor de schuldeisers.

Vooraf voorzien we jullie van advies om te toetsen of de schuldeisers akkoord zijn met de afspraken.

Aandacht voor (spaar)geld

Zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan dient het (spaar)geld bij helfte gedeeld te worden. Een andere verdeling of een uitruil met bijvoorbeeld partneralimentatie is ook mogelijk. Het is belangrijk om naast de juridische aspecten de fiscale consequenties in kaart te brengen.

Scheiden op huwelijkse voorwaarden

Als jullie op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd, vind je de verdeling van het (spaar)geld terug in de huwelijkse voorwaarden. Het komt echter ook weleens voor dat niet alles is beschreven of dat de afspraken niet concreet genoeg zijn. Als dit het geval is, dienen jullie het (spaar)geld bij helfte te verdelen.

Kapitaalsverzekeringen en lijfrenten

Ook over kapitaalverzekeringen en lijfrenten dienen jullie afspraken te maken. Houd bij de verdeling rekening met eventuele latente belasting of claims. Daarnaast is het essentieel om het belastingregime in de gaten te houden waarbinnen de polis valt.

Spaartegoed van de kinderen

Het spaartegoed van de kinderen blijft na de scheiding gewoon bestaan. Maak in onderling overleg afspraken over het bedrag dat jullie maandelijks op de rekening willen storten en waarvoor het geld gebruikt mag worden.

Meer weten? Plan een gratis kennismakingsgesprek in.

Aandacht voor schulden

In de meeste gevallen dienen de schulden ook door helfte te worden verdeeld. Dit geldt alleen als jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Wanneer jullie onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd, zijn afspraken hierover vaak al opgenomen in de verdeling van schulden.

Goedkeuring van schuldeisers

Wil één van jullie een schuld volledig op zich nemen? Dan moeten de schuldeisers daarmee instemmen. Als een schuldeiser niet akkoord gaat, blijven jullie beiden na de scheiding (hoofdelijk) aansprakelijk voor de gehele schuld. Banken of kredietverstrekkers stemmen niet altijd in met een schuldovername. Om problemen te voorkomen raden wij aan een gesprek te voeren met de schuldeisers voordat jullie het convenant tekenen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht is er om jullie te helpen bij het verdelen van het geld en de schulden.

    Ben je op zoek naar iets anders?