Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug

Aandacht voor jullie persoonlijke situatie.

Samen met jullie maken we inzichtelijk welke afspraken er gemaakt kunnen worden.

Aandacht voor de juridische gevolgen.

We bieden jullie alle informatie die nodig is omtrent juridische gevolgen bij een scheiding.

Aandacht voor de fiscale gevolgen.

Bij scheiden komen ook een aantal fiscale gevolgen kijken. Wij maken deze inzichtelijk.

Scheiden met Aandacht

Een scheiding roept veel vragen op. Wie blijft er in het huis wonen en waar gaat de ander wonen? Of moeten we het huis verkopen? Kom ik financieel gezien wel rond na de scheiding? Heb ik recht op alimentatie? Hoe vertellen we het aan de kinderen? Hoe regelen we de omgang met de kinderen?

Verzoekschrift tot scheiding
Binnen 4 tot 6 weken kunnen jullie het verzoekschrift tot een scheiding indienen bij de Rechtbank. Het voordeel daarvan is dat jullie je daarna volledig kunnen richten op de verwerking van de scheiding.

Jullie persoonlijke situatie
Tijdens het gratis kennismakingsgesprek vertellen wij je meer over wat wij precies voor jullie kunnen betekenen en hoe het traject er uit gaat zien. Dit is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie.

Scheiden met kinderen
Als jullie kinderen hebben, dan is het ouderschapsplan zowel voor gehuwden als geregistreerd partners met kinderen een verplicht onderdeel van de scheiding. Samen met het scheidingsconvenant dient het ouderschapsplan ingeleverd te worden bij de Rechtbank. Ook voor samenwonende ouders die een gezamenlijk gezag hebben over hun kinderen is het verplicht om de afspraken te hebben vastgelegd. Met het ouderschapsplan leggen jullie een goede basis voor de kinderen na de scheiding.

Jullie persoonlijke situatie

De afspraken die jullie maken na een scheiding zijn onder andere afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Wonen jullie samen? Zijn jullie getrouwd? Hebben jullie een geregistreerd partnerschap? Zijn er wel of geen voorwaarden opgesteld? Wij helpen jullie bij het inzichtelijk maken van alle zaken die komen kijken bij een scheiding. Daarbij stellen we jullie op de hoogte van alle juridische en fiscale gevolgen.

Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan zijn ook hiervoor afspraken nodig. Uiteraard kunnen we jullie hier ook bij helpen.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Fania Koppen
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator

Scheiden met Aandacht voor jullie persoonlijke situatie. Wij helpen.

  Veelgestelde vragen

  Bij een scheiding komen zaken kijken als: het aanvragen van de scheiding, de verdeling van de woning, de boedel, het pensioen, mogelijk partneralimentatie, het aanvragen van een uitkering, toeslagen en bij minderjarige kinderen een ouderschapsplan en kinderalimentatie. Wij helpen je om de zaken op orde te krijgen en de juiste afspraken op papier te zetten.

  Bij een scheiding van tafel en bed zijn jullie uit elkaar, maar blijven jullie volgens de wet getrouwd. Er dienen wel dezelfde zaken geregeld worden als bij een echtscheiding. Denk aan het verdelen van jullie vermogen en de woning. Een scheiding van tafel en bed kan een oplossing zijn als jullie vanuit geloofsovertuiging niet mogen scheiden. Kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Er is wel een eigen bijdrage vereist (dat kan bij ons vanaf € 55,- per persoon).

  Dat is mogelijk. Benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Check dan even onze pagina online scheiden.

  Wij werken met een all-in tarief. Hierin zijn de kosten van de scheidingsbemiddeling, de advocaat en het griffierecht opgenomen. Een all-in tarief geeft rust en duidelijkheid bij aanvang van het traject en voorkomt verrassingen achteraf. De hoogte van het all-in tarief is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie en de wijze waarop jullie willen scheiden. Wel is altijd een eigen bijdrage vereist, dit kan bij ons vanaf € 55,- per persoon.

  Bij een scheiding kan de onderlinge communicatie soms moeizaam verlopen. Bijvoorbeeld door onbegrip en wantrouwen of angst en onzekerheid over wat de toekomst gaat brengen. Een mediator helpt jullie om toch in goed overleg afspraken te maken. Over de kinderen, de woning, het vermogen en de schulden, de partneralimentatie of de kinderalimentatie. Een mediator is altijd een onafhankelijke partij. Lees meer over de kosten van een scheiding.

  We helpen jou bij het doorlopen van een scheiding. Van het indienen van de aanvraag tot het vaststellen van alle afspraken. Samen leggen we een basis voor de toekomst. Heb je op individueel niveau behoefte aan hulp en ondersteuning om de scheiding een plek te kunnen geven? Dan raden we je aan naar de huisarts te gaan om te bepalen welke professionele behoefte je nodig hebt.

  Ben je op zoek naar iets anders?