Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug

Aandacht voor de kinderen.

Wij werken samen met gespecialiseerde kindercoaches die jullie kind(eren) begeleiden als dat nodig is.

Aandacht voor de toekomst.

Samen met jullie stellen we een uitgebreid ouderschapsplan op dat als basis dient voor de toekomst.

Aandacht voor de kinderalimentatieberekening.

Betreffende alimentatie zorgen we dat alles duidelijk is. We maken een professionele berekening conform de TREMA norm.

Aandacht voor de Kinderen

De dagelijkse zorg dient na een scheiding goed geregeld te zijn. In een ouderschapsplan verwerken we alle afspraken over de verzorging en de opvoeding van jullie kind(eren). Denk hierbij aan afspraken over de zorgregeling, omgangsregeling, het delen van belangrijke informatie over de kinderen, kosten van de verzorging en opvoeding en aanvullende afspraken die jullie belangrijk vinden. Voor de kinderen is het belangrijk dat alles zo veel mogelijk hetzelfde blijft en dat de veranderingen op een zo rustig mogelijke manier verlopen.

Scheiden met kinderen: het ouderschapsplan

Het ouderschapsplan is zowel voor gehuwden als geregistreerd partners met kinderen een verplicht onderdeel van de scheiding. Het plan dient samen met het scheidingsconvenant te worden ingediend bij de Rechtbank. Ook voor samenwonende ouders die een gezamenlijk gezag hebben over hun kinderen is het fijn om de afspraken te hebben vastgelegd. Met het ouderschapsplan leggen jullie een goede basis voor de kinderen na de scheiding.

Omgangsregeling of co-ouderschap?

De zorg voor jullie kinderen kan op verschillende manieren geregeld worden. Denk aan co-ouderschap of een omgangsregeling.

Co-ouderschap

Steeds vaker wordt voor co-ouderschap gekozen. Hierbij voeden jullie samen de kinderen op, ook al wonen jullie niet meer samen.

Omgangsregeling

Bij een omgangsregeling blijven de kinderen in de meeste gevallen na de echtscheiding voornamelijk bij één ouder wonen. Met de andere ouder wordt dan een omgangsregeling afgesproken.

Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

Nicole Mollink
Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator met accreditatie familierecht

Scheiden met Aandacht voor jullie Kinderen. Wij helpen.

    Veelgestelde vragen

    Ook voor kinderen heeft een scheiding een grote impact. Het is van belang om goede afspraken te maken met je partner over een omgangsregeling of co-ouderschap. Vertel kinderen tijdig over de scheiding, betrek ze bij veranderingen en heb begrip voor hun emoties en gevoelens. Elk kind reageert anders bij een scheiding. Lees meer over ‘hoe vertellen we aan de kinderen dat we gaan scheiden?’.

    Zeker. Er zijn verschillende mogelijkheden. Wij werken samen met kindertherapeuten en coaches waar we jullie naar door kunnen verwijzen. Daarnaast kun je bij de gemeente navragen of er persoonlijke begeleiding beschikbaar gesteld kan worden voor jouw kind(eren). Ten slotte is het ook goed om naar je zorgverzekering te kijken. Informeer of persoonlijke begeleiding van kinderen bij een scheiding in jullie aanvullende verzekering zit.

    Ben je op zoek naar iets anders?