Een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek inplannen

Bel mij terug

Aandacht voor de kinderen.

We denken mee over een regeling die aansluit op de situatie en die past bij de kinderen.

Aandacht voor kortingen en toeslagen.

Na de scheiding hebben jullie wellicht recht op bepaalde kortingen en toeslagen. Wij zetten ze voor jullie op een rij.

Aandacht voor de kinderrekening.

Alle afspraken omtrent de gezamenlijke kinderrekening worden nauwkeurig in kaart gebracht.

Tijdsindeling bij co-ouderschap

Wij helpen.

Co-ouderschap is mogelijk als er sprake is van een gelijkwaardige basis. Dit betekent dat jullie beiden een gelijk aandeel hebben in de dagelijkse verzorging en opvoeding van jullie kinderen.

In de praktijk wordt bij oudere kinderen meestal afgesproken dat de kinderen de ene week bij de moeder en de andere week bij de vader verblijven. Bij jongere kinderen vinden er doorgaans meer wisselmomenten plaats.

Aandacht voor Co-ouderschap

Wij helpen.

Meer informatie over co-ouderschap? Plan een gratis gesprek in.

  Voorwaarden bij co-ouderschap

  Voor co-ouderschap gelden voor beide ouders de volgende minimale voorwaarden:

  • Jullie zijn verplicht dicht bij elkaar te wonen
  • De onderlinge verstandhouding dient goed te zijn. Niet alleen tijdens maar ook na de scheiding. Het is in het belang van de kinderen dat jullie goed met elkaar communiceren en op één lijn zitten over de zorg en opvoeding
  • Jullie werken beiden parttime of zijn flexibel in de opvang van de kinderen

  Beiden zijn jullie gedeeltelijk overdag beschikbaar om de dagelijkse verzorging van de kinderen op te pakken.

  Tips voor co-ouderschap

  Er zijn situaties waarin kinderen co-ouderschap ervaren alsof ze geen vast thuis hebben. Het kan best verwarrend zijn voor kinderen om te onthouden wanneer ze bij welke ouder zijn. Met behulp van een aantal praktische tips helpen wij jullie vooruit. We zorgen ervoor dat jullie kinderen beide woningen als een eigen thuis gaan ervaren.

  Onze werkwijze en stappenplan

  Jullie zijn zeker niet de enige

  De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  Prettige gang van zaken. Bemiddelaar kwam overtuigend en meedenkend over en liet beide in hun waarde.

  De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  Scheiden met aandacht heeft mij zo goed geholpen in deze moeilijke tijd. Vooral met onze jonge kinderen.

  De persoon op de foto is fictief ivm privacy

  De hoeveelheid ontzorging verraste mij enorm. Heel fijn verloop van alle zaken tijdens deze emotionele tijd.

  Advies of hulp omtrent de scheiding nodig? Neem gerust contact met mij op.

  Fania Koppen
  Scheidingsbemiddelaar en MfN register mediator met accreditatie familierecht

  Scheiden met Aandacht® voor co-ouderschap

   Veelgestelde vragen

   Probeer zoveel mogelijk stabiliteit te behouden. Het helpt ook om je kind voor te bereiden op de veranderingen. Bijvoorbeeld door te gaan kijken in de nieuwe woonplaats. Doe dat op een niveau dat past bij de ontwikkeling en leeftijd van je kind. Betrek je kind ook bij veranderingen. Denk aan de inrichting van hun nieuwe kamer, laat ze hierover meedenken.

   Kinderen die een scheiding meemaken hebben twee keer zoveel kans op het ontwikkelen van emotionele problemen. Kinderen voelen zich vaak onveilig door het wegvallen van de thuisbasis en alle veranderingen. Elk kind reageert anders. De tip die wij mee kunnen geven is om begrip te hebben voor het gedrag van je kind. Probeer met je kind te praten en straf negatief gedrag niet af. Laat ze merken dat ze verdrietig mogen zijn en bij jou terecht kunnen met hun gevoelens.

   Eén van de gevolgen voor kinderen op de lange termijn is dat zij een groter risico hebben om later ook te scheiden. Daarnaast volgen ze gemiddeld een lager opleidingsniveau en hebben ze meer risico om als ze volwassen zijn last te krijgen van diverse problemen zoals somberheid, het ontwikkelen van angsten en depressies. Daarom is het belangrijk dat je kind de scheiding goed kan verwerken en hen hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

   Luister naar je kind en ben er voor hem of haar. Probeer een goede samenwerking en communicatie met je ex-partner op te bouwen. Daar help je je kind enorm mee. Hoewel jij en je partner geen geliefden meer zijn van elkaar, blijven jullie voor de rest van het leven aan elkaar verbonden door jullie kind(eren). Goede afspraken vormen de basis voor de toekomst.

   Ja, dat kan. Wij werken samen met diverse kindertherapeuten en coaches waar we jullie naar door kunnen verwijzen. Daarnaast kun je ook bij je eigen gemeente navragen of er professionele begeleiding beschikbaar gesteld kan worden. Tenslotte zijn er ook vaak mogelijkheden via de zorgverzekeraar. Informeer bij jullie zorgverzekeraar of persoonlijke begeleiding van kinderen bij een scheiding in een aanvullende verzekering zit.

   Het ouderschapsplan dient te worden goedgekeurd door de rechter. Zodra de beschikking is afgegeven, dan zijn de afspraken bindend voor beide ouders. Als één van de ouders het ouderschapsplan niet naleeft, dan kan de andere ouder naar de rechter stappen om naleving af te dwingen. Echter, adviseren wij om deze stap te proberen te voorkomen door samen met ons het gesprek aan te gaan.

   Ben je op zoek naar iets anders?